Ако на училиште странски јазици не беа вашиот омилен предмет, сега кога сте возрасни, жалам што не сте биле доволно вредни.
Но, никогаш не е предоцна да се научи нов јазик, сигурно нема да биде толку лесно, но тоа е можно и претставува само предности.

Ако сеуште се сомневате, тука се и причините за изучување на странски јазик.

За да одите на патување:

Патувањето е наградувачко искуство, но ако не го зборувате јазикот на земјата или на англиски, може да биде тешко.
Ако планирате патувањето, е да се оди да се судирам со луѓе и да учат за нивната култура, па тоа е од една причина за учење на странски јазик.
Се разбира, ако патувате секоја година нема да биде потребно да го научите јазикот на секоја земја.
Англискиот обично е доволно за да се разбере.

Да се ​​развива професионално:

Денес, англискиот јазик стана речиси задолжително во некои области.
Некои работни места се подобро платени кога зборувате странски јазик.
Три јазици се особено ценети од работодавците, имено англиски, шпански и германски.

Учењето нов јазик исто така може да биде дел од промена позиција или ориентација.
Покрај тоа, ќе биде полесно да се добие трансфер во странство, ако вашиот план за кариера е да продолжите во истата компанија со менување на животната средина.

READ  Научете руски бесплатно и брзо

Да се ​​задржи мозокот во добра форма:

Како изненадувачки што може да изгледа, учењето на нов јазик може да биде вистински спорт за менингите.
Истражувачите покажаа дека двојазичните луѓе имаат поголема податливост и когнитивна флексибилност од оние кои зборуваат само еден јазик.
Тие подобро управуваат со двосмисленост, контрадикција и имаат подобра способност да се концентрираат.
Овие вештини ќе ви служат добро на работа или во вашиот личен живот.

Познавање на втор јазик и ќе се развие вербална интелигенција, концептуални обука, сеопфатна размислување и стимулирање на откривањето на основните правила за да се решат проблемите.
Исто така е одличен начин да се бори против дегенерацијата на мозокот, а особено Алцхајмеровата болест.

Да започне нов личен предизвик:

Познавањето на странски јазик е навистина задоволувачки секој ден: помагање на турист, состанат и да разговараат со патник во возот, да се каже "тајна" на пријател кој зборува на ист јазик, без да се грижиш за остатокот од групата, за истражување интернет во изучениот јазик итн.
Ова се мали задоволства, ви давам, но каква среќа! Да не зборуваме дека ќе бидете горди на себе!