Со повеќе од 860 милиони звучници ширум светот, си велите: зошто да не уште еден? Дали сакате да започнете да учите кинески јазик? Ние ви ги даваме тука сите причини занаучете кинески мандарина, и сите наши добри совети да започнеме со ова долго и убаво учење. Зошто, како и за колку време, ви објаснуваме сè.

Зошто да научиме кинески денес?^

Се разбира, кинескиот мандарински јазик не е јазик што се препознава како лесен за учење. Тоа претставува дури и пеколен предизвик за западњаците кои сакаат да започнат. Пеколен предизвик што сè уште нуди многу интереси ... За оние кои сакаат предизвици, тоа е веќе добра причина да го научат, за другите еве други добри причини да научат мандарински јазик денес.

Тој е првиот јазик што се зборува во светот^

Повеќе од 860 милиони луѓе зборуваат кинески мандарински на земјата. Тој е најзборуваниот и најкористениот јазик во светот. Колку да ви кажам дека тоа е веќе добра причина да го научите: 860 милиони луѓе со кои треба да комуницираат. Всушност има 24 дијалекти во Кина, распространети низ провинциите. Како и да е, кинескиот мандарински јазик се разбира