Секоја земја има свои закони за вработување, и сите тие имаат свои предности и недостатоци во зависност од ситуацијата. Кои се средствата на Франција? Зошто е интересно да се дојде до работа во Франција?

Предностите на Франција

Франција е европска земја каде што работата е интересна и има многу можности. Освен сонот што го создава во умовите на многумина странски државјанитоа е пред се економски силна земја која има тенденција да понуди важни заштити за вработените.

 Атрактивна земја за млади дипломци

Франција има реномирани компании и институти низ целиот свет. Млади дипломирани студенти на странски дипломи се особено добро примени во областа. Нивното знаење, вештини и визија се силни додадени вредности, а владата и работодавачите се свесни за тоа. Затоа е лесно да се дојде да се населат во Франција и да работат на тоа.

Триесет и пет часа и СМИК

Во Франција, работниците имаат пристап до договорот за триесет и пет часа неделно. Ова овозможува да се заработи за живот без да се акумулира повеќе работни места и да се обезбеди минимален приход на крајот на секој месец. Покрај тоа, сосема е можно да се комбинираат неколку работни места за оние кои сакаат целосно да се посветат на нивниот професионален живот. Не сите земји ја нудат оваа безбедност на работното место.

READ  Консултантски услуги за професионален развој без стручен тренер

Од друга страна, Франција воведе минимална плата, која се нарекува SMIC. Ова е минимална стапка на час. Без оглед на ставот што се одржува, за месечните работни часови на 151 вработените се уверени дека добиваат еднаква плата. Работодавачите не смеат да нудат заработка под оваа стапка.

Платени празници

Секој работен месец дава право на два и пол дена платено отсуство, што одговара на пет недели годишно. Тоа е стекнато право и сите вработени имаат корист од тоа. Од друга страна, вработените кои работат триесет и девет часа неделно, исто така, акумулираат RTT. Така, тие добиваат вкупно десет недели платен одмор секоја година, што е значително.

Безбедност на работа

Луѓето кои имаат потпишано договор за вработување на неопределено време, се заштитени. Всушност, многу е тешко за работодавците да отпуштаат работник на постојани договори. Во Франција, законот за работни односи ги заштитува вработените. Освен тоа, во случај на отпуштање, вработените добиваат надоместок за невработеност најмалку четири месеци, а понекогаш и за три години од денот на отпуштањето. Тоа во суштина зависи од времетраењето на претходната работа. Како и да е, таа обезбедува заштита и нуди удобно време да се најде работа во Франција.

Динамизмот на француската економија

Франција е економски силна земја која зазема огромно место во светската економија. Земјата е многу привлечна во очите на инвеститорите кои не се двоумат да ја положат својата доверба во францускиот know-how. Со тоа се постигнуваат 6% од светската трговија и 5% од светскиот БДП.

На глобално ниво, земјата е на врвот на луксузната индустрија, а втора во супермаркетите и земјоделството. Во однос на продуктивноста, Франција е рангирана на третото место во светот. Поради тоа, земјата е добро снабдена како општество на напредни индустрии. 39 Француските компании се меѓу најголемите компании во светот 500.

READ  Како се зголемува куповната моќ?

Влијанието на француското знаење

На " изработени во Франција Дали цената на гаранцијата за квалитет е вистинска во целиот свет. Занаетчиите кои работат во Франција се многу совесни и секогаш нудат производи и услуги со висок квалитет. Вкупно, има 920 занаетчиски бизниси. Работата во Франција тогаш ви овозможува да научите и да примените напредни техники за работа признати низ целиот свет.

Франција е земја каде што големите компании ја ставаат својата доверба за реализација на нивните производи. Промените генерално се промовираат и странските земји се аматери на локално изработени производи. Користејќи го француското знаење им овозможува на странските државјани да стекнат искуство.

Квалитетот на образовните институции

Не е невообичаено да се гледа странски државјани што студираат во Франција во надеж дека ќе најдат наградувачка работа. Навистина, француските високообразовни институции се со висок квалитет. Честопати овозможуваат да најдат работа во посакуваниот сектор на крајот на студирањето. Покрај тоа, се случува граѓаните да се населат во Франција и да работат таму нивните деца привилегиран пристап до образование и универзитетски институции. Во прилог на наоѓање на форма на безбедност, тие нудат одлична можност нивните деца да пристапат до работата по сопствен избор.

Квалитет на животот

Франција е рангирана меѓу најдобрите земји во однос на квалитетот на животот. Оваа удобност и можност да живеат удобно привлекуваат странски државјани. Живеејќи во Франција ви дава пристап до еден од здравствени системи најдобри изведувачи во светот. СЗО ја рангираше Франција прва во многу наврати. Странските студенти, исто така, имаат корист од социјалната заштита на Франција.

READ  Пријавете ги вашите деца во француско училиште

Покрај тоа, Франција има една од најдолгите очекувања за живот во светот. Ова во голема мера се должи на здравствениот систем и квалитетот на обезбедената нега. Многу странски државјани избираат да дојдат да се населат во Франција да имаат корист од овој квалитет на живот.

Конечно, цените на производите и услугите во Франција се релативно просечни во споредба со многу други земји ширум светот.

Француска култура

Франција има многу богата култура која ги привлекува куриозитетите од целиот свет. Така, се случува странските државјани да дојдат да се населат и да работат во Франција за да се потопи во специфичностите на земјата, да го научат јазикот и да откријат нови работни средини. Во светот, Франција ужива многу добра репутација за својот животен стил.

да се заклучи

Странските државјани обично ја избираат Франција за нејзиното влијание, нејзината економска моќ и заштитата на вработените. Триесет и пет часа и платени одмори се привилегии што ги стекнале француските работници. Така, сите земји не ги нудат на вработените. Странските државјани обично доаѓаат за квалитетот на животот и безбедноста на работното место кога ќе се преселат во Франција.