Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Без разлика дали сте решиле да одите како хонорарен со скратено или со полно работно време, сакаме да ви помогнеме на ова патување кое ќе ви го промени животот.

Самовработувањето нуди неверојатен начин на живот (и слобода). Сепак, самовработувањето не е правен статус. Потребна ви е правна основа за да соберете пари од клиентите и да извршувате задачи.

Во Франција, мора да се регистрирате како самовработен и да го пријавите приходот што го заработувате во даночните власти. Правниот статус на вашата компанија ги исполнува овие обврски!

Микро-претпријатија, EIRL, реален режим, EURL, SASU… Може да биде тешко да се движите меѓу опциите. Но, не паничете.

Во овој курс, ќе научите за различните статуси на самовработени и како тие влијаат на приходите, даноците и какви било бенефиции. Исто така, ќе научите како да се заштитите од ризиците од започнување бизнис и како да го користите системот за управување или развој на вашиот бизнис според вашите цели.

До крајот на овој курс, ќе бидете подготвени да започнете сопствен бизнис! Можете да ја изберете правната форма што најмногу одговара на вашата самовработена активност и вашата лична состојба (даноци, очекуван приход, заштита на имотот).

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→

READ  Дали мојот проект за стартување се задржува?