Простор за совети и документарни ресурси, Cité des Métiers du Val de Marne собира професионалци за насоки, обука и вработување на едно место за да им понуди на целата публика, без оглед на возраста, статусот и степенот на квалификација, прво ниво на информации и услуги. Цел: да се информира и придонесе за градење за секој кандидат проект корисен за развој на неговиот професионален живот. Три прашања до Julулиен Понтес, директор на Cité des métiers du Val de Marne

Конкретно, какви активности предлагате во партнерство со IFOCOP? И за какви резултати?

La Cité des Métiers е група од јавен интерес (GIP) која нуди отворени, бесплатни, анонимни информации без закажување. Луѓето доаѓаат кај нас за да имаат корист од корисни совети и практични информации во согласност со нивниот професионален проект. Како такви, ние ги поздравуваме луѓето кои се преквалификуваат или бараат специфична обука што ќе им овозможи да го најдат патот до вработување или да пристапат до нова професија. Благодарение на нашата огромна мрежа на партнери *, јавни и приватни, и со помош на нашите квалификувани советници, можеме да одговориме на сите барања и водич

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Водете ја вашата публика во дигиталните професии