→→→Завршете ја обуката, која моментално е бесплатна, но можеби веќе нема да биде бесплатна наскоро.←←←

 

Заострете го вашиот претприемачки дух за да откриете добри можности

Да се ​​стане успешен претприемач бара специфичен начин на размислување. Мешавина од љубопитност, набљудување и постојано испрашување. Оваа обука ќе ве научи на овие основни квалитети за да ги идентификувате најдобрите деловни можности.

Сè започнува со следење на вистинските извори. Оние кои ќе ве стават на патеката на новите трендови. Можеби наскоро саемите ќе бидат вашите ловишта. Ќе ги откриете слабите сигнали за ветувачки нарушувања.

Но, можностите за откривање не се доволни. Мора да знаете како да ги зграпчите во вистинско време. Ќе научите да ги сортирате вашите наоди за да идентификувате што е важно. Подреди расфрлани идеи и реален потенцијал.

Оди напред да, но не по цена на дрскост! Ќе истражувате несомнени патишта за да ги умножите вашите идеи. Повторното откривање на првичните намери или црпењето инспирација од неочекувани извори ќе ја зголеми вашата креативност.

Накратко, шок терапија за зајакнување на вашиот нос! Затоа што во светот што се менува, само острите умови доловуваат реални можности.

Од финансирање до градење тим: солидни предуслови

Одлична идеја е само почеток. Сè уште треба да можеме да го направиме реалност. И за ова, мора да се подготват неколку клучни елементи.

Да почнеме со финансирање. Како да се соберат потребните средства? Оваа обука ќе ве води низ опциите: заеми, групно финансирање, јавна помош. За да ја одредите најдобрата стратегија за вашиот проект.

Но, иновативната компанија не е само со бројки. Ќе работите на поставување на вашиот тим. Дали да ги здружиме силите или да останеме сами? Како да се распределат улогите и вештините? Толку многу клучни прашања за да се формира идеалниот тим од соништата.

Последен чекор: озлогласеност. Затоа што за убедување клиенти и партнери потребно е постоењето во нивните очи. Ќе треба да научите како да изградите силен и незаборавен имиџ на брендот. Доволно за цврсто да се воспостави кредибилитет и видливост.

Постојано измислувајте се за да се одржите

Откако видовме како да откриете можности и да го подготвите вашиот проект, ајде да се осврнеме на долговечноста на компанијата.

Соочени со променлив свет, ќе мора постојано да се премислувате себеси. Обновете ја понудата, методите, позиционирањето. Постојаната адаптација ќе биде од клучно значење за одржливоста.

Често се користат различни техники: бура на идеи, идеи, следење трендови итн. Арсенал кој ја стимулира креативноста и агилноста.

Иновациите нема да се потпираат само на вас. Ќе ја цените колективната интелигенција. Создадете средина погодна за идеи. Наградете ги релевантните иницијативи.

Без разлика дали се предвидува прекини или се насочува кон нов модел, тука ќе ги имате основните клучеви. За одржливо да го ставите вашиот бизнис во циклус на реинвенција и обновен успех!