Опис на обуката.

Поминав стотици часови обука на теми за штедење, инвестирање и управување со богатството, а денес би сакал да го споделам моето знаење и ресурси. Особено вредните ресурси на француски јазик што може да се најдат на Интернет (има многу информации) и корисни алатки.

 Поддршка за управување со богатството

Курсот ги комбинира научните концепти за лично штедење, инвестирање и управување со богатството. Ги содржи сите информации што ви се потребни за ефикасно управување со вашето лично богатство.

Голем дел од информациите содржани во традиционалните медиуми (училишта, интернет, итн.) сега се достапни на интернет. Сепак, доста е тешко да се соберат навистина сериозни информации и да се разликуваат добрите од лошите документи. Дополнително, чести се случаите на курсеви за обука кои се продаваат за илјадници евра и кои всушност се измами. Понекогаш е тешко да се провери што ви се продава од далечина. Значи, освен што ќе изгубиме пари, ризикуваме да изгубиме и многу време.

Додадената вредност на овој курс е тоа што ќе можете на релевантен начин да ги организирате информациите пронајдени на Интернет и да заштедите време. Курсот се фокусира на обезбедување веродостојни информации, извори и документација.

Краток, но сеопфатен курс

Информации за релевантни ресурси кои ќе ви помогнат да го продолжите вашето истражување. Овие ресурси се исклучително важни. Тие се лесни за употреба, информативни и бесплатни (повеќето платени онлајн курсеви не обезбедуваат конкретни врски до ресурсите, но често се потпираат на слободно достапна содржина на интернет).

Профилот на секој инвеститор: личната ситуација, возраста, апетитот за ризик, личните цели и инвестициските цели се единствени. Ако ви треба персонализиран совет, треба да контактирате со признат специјалист, како што е независен менаџер за богатство (CGPI). Забелешка: многу CGP не се независни советници, тие продаваат свои производи и добиваат високи провизии и попусти.

Со обука со сигурни и лесно достапни ресурси, ќе знаете точно што правите. Овие кратки видеа ќе ви заштедат време во вашето истражување.

Кој треба да присуствува?

Овој курс е за секој кој сака да го подобри своето знаење за штедење и инвестирање за да може мудро да управува со своите финансии.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница