Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Потписот за е-пошта е визит-картичка која генерално вклучува врска до адреса на е-пошта или локација за упатување. Често се утврдува со вметнување на идентитетот и професионалните референци на компанијата. Потписот за е-пошта е поприсутен во универзумот од Б до Б или во размената помеѓу професионалци каде е-поштата сè уште има доминантно место. Потписот за е-пошта се додава на крајот од секоја е-маил и им овозможува на соговорниците да ги разменат своите податоци за контакт и нивната професија. Создавањето потпис за е-пошта не е секогаш лесно, мора да совладате одредени поими за HTML кодот, особено ако сакате да го илустрирате вашиот потпис или да интегрирате врски. Но, постојат алатки на веб кои ви дозволуваат да генерирате сопствен потпис. Еве водич за тоа како да креирате онлајн потпис за е-пошта.

Основна процедура за креирање на вашиот електронски потпис онлајн

За да започне создавањето на неговиот е-пошта потпис, неопходно е да ги споменете вашите лични и професионални детали како што се вашето презиме, име, име на вашата компанија и вашата позиција, вашиот телефонски број, вашата веб-страница итн. По овој чекор, можете да додадете слика на себе, заедно со логото на вашата компанија за да ја илустрирате вашата потпис е-мејл дизајн начин. Потоа, исто така е можно да вметнете линкови до вашите социјални мрежи како Фејсбук, Твитер, Инстаграм, Google+, Скопје, итн.

Така, ќе можете да ја подобрите својата видливост како дел од стратегијата на вашата компанија или личното брендирање. Откако ќе завршат овие прелиминарни, треба да изберете онлајн услуга за да ја креирате вашата професионална пошта потпис направени за мерење. Неколку шаблони се можни според решението кое ќе има ваша желба и ќе можете да ги персонализирате со менување на големината, фонтот, бојата на текстот, формите и боите на иконите на социјалните мрежи.

Како да креирате вашиот потпис за е-пошта со Gmail?

Можно е да го модифицирате или креирате електронски потпис на Gmail без разлика дали користите компјутер, паметен телефон, таблет со Android или iOS. На компјутер, само отворете Gmail и кликнете на "Settings" во горниот десен агол. Откако во поставките, ќе видите дел "потпис" и со кликнување на него, ќе можете да го додадете и менувате вашиот потпис по желба. Откако ќе заврши процедурата, кликнете на "зачувај" на дното на страницата и зачувајте ги промените во вашиот потпис. На паметниот телефон и таблетот, прво мора да ја имате апликацијата Gmail додадете професионален е-пошта потпис на вашата сметка.

READ  Оставка без најава, право за бремени жени

Ќе морате да го направите токму истото на iOS-уредите, освен што поштенскиот сервер ќе го протолкува вашиот потпис поинаку и може да се појави како прилог или слика. Ако вашите Mac или други уреди со iOS се поврзани со вашата сметка на iCloud Drive, вашиот потпис автоматски ќе се ажурира и ќе биде достапен на сите поврзани уреди. Дури е можно да се испраќаат и потпишани PDF датотеки.

Креирање на електронски потпис со Outlook

Со Outlook, постапката е малку поинаква, можеме да создадеме еден или повеќе потписи и да ги прилагодуваме за секоја е-пошта. Ако имате класична верзија на Outlook, најлесниот начин е да го внесете менито во датотеката и изберете "Опции". Во овој дел, кликнете на "mail" и изберете "Signatures". На ова ниво, важно е да започнете со избирање на одредена сметка за е-пошта ако имате неколку. Остатокот е да се пополнат информациите како и основната постапка. На тврдиот дел ќе се избере од многу опции за уредување на располагање.

Ако користите Outlook на HTML, задачата ќе биде поделикатна отколку со класичната верзија. за креирајте го вашиот е-пошта на интернет со HTML, ќе треба да користите Microsoft Word или веб уредник. Ова решение е поефикасно кога нема слика за илустрација. Во Word, ние ја следиме основната постапка и на крајот, не заборавајте да го зачуваме документот во HTML формат. Но, проблемите се случуваат редовно со овој метод, особено ако користите Word.

За да се реши проблемот со сликата или логото што се појавува како прилог, потребно е решение, односно за модификација на HTML кодот. За да го направите ова, мора да ја замените локалната патека на URL-то на сликата за да не ја испратите сликата што ја илустрира е-пошта потпис како прилог и исто така да го усогласи вашиот потпис на сите ваши е-пошта, дури и на оние што веќе се испратени. Оваа операција е завршена со копирање на HTML-датотеката во директориум во зависност од верзијата на Windows (на Windows 7, предметниот директориум ќе биде C: \ Users \ username \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Signatures \).

Алатки за лесно креирање и бесплатен е-маил потпис

MySignature

Додајте професионален e-mail потпис на вашата сметка не е лесно, особено ако немате поим за HTML код. Едноставен начин да ги олесни работите е да користите онлајн алатка која генерира бесплатен е-маил потпис. Досега се наведени неколку алатки, вклучувајќи MySignature. Оваа алатка има голем број шаблони и им прилега на сите професии. Таа ја има основната процедура за создавање на професионална пошта потпис вклучувајќи додавање на контакт информации, социјални мрежи, лого, итн.

READ  Листа со куршуми и читливост

Покрај тоа, MySignature има врска за следење која може да се додаде на иконите на сметките на социјалните мрежи. Благодарение на оваа врска, можеме да го знаеме бројот на кликања генерирани благодарение на овој потпис. Оваа алатка ви овозможува да креирате потпис за Gmail, Outlook, Apple пошта, итн. За да се постигне употреба и креирајте го вашиот потпис, е-пошта преку интернетмора да одите на неговата веб-страница и кликнете на "Креирај бесплатна пошта". Ќе бидете насочени кон страница со два методи за креирање потписи, еден автоматски и друг прирачник.

Автоматскиот метод се прави со користење на неговата сметка на Facebook или LinkedIn. Поконвенционалниот рачен метод се прави со пополнување на просторите наменети за оваа намена и имате можност да го прегледате вашиот потпис пред да ги зачувате податоците. Операцијата е лесна и не трае повеќе од 5 минути. Покрај тоа, употребата на MySignature е бесплатна и не е потребна регистрација. За оние кои не користат услуги за е-пошта, како што се Gmail или Outlook, HTML кодот е достапен.

Zippisig

Како друга алатка, ние имаме Zippisig, кој исто така е многу лесен за употреба, слично на MySignature лесно и брзо да креирате електронски потпис онлајн. Zippisig ги нуди сите основни карактеристики за да го креира својот потпис (спомнувајќи информации, додавајќи лого и профили на профили на социјална мрежа). Разликата е тоа што е бесплатна само за една недела и дека надвор од овој период, неговата употреба се плаќа.

Si.gnatu.re

Инаку, постои и Si.gnatu.re, многу комплетен и лесен за употреба за лесно креирање на потпис на е-пошта и негово персонализирање како што сакате. Тој е 100% бесплатен и ви овозможува да ги прилагодите фонтот, боите, големината на иконите на профилот на социјалните медиуми, позицијата на сликата или логото и усогласувањето на текстот. Предноста со оваа алатка е тоа што е референца на неколку социјални мрежи, што го олеснува пренасочувањето на контактите кон вашите сметки.

READ  Како да ја негувате својата сила на убедување?

Создателот на потпис

Постои, исто така, потпис создателот кој е, секако, наједноставната алатка за создавање на пошта потписи. Не е задолжително да се регистрирате за да го користите и тоа е потполно бесплатно. Од лошите страни, тоа е малку ограничено во однос на дизајнот, нуди само еден тип. Но, тоа е многу професионално и има способност да се прилагоди на сите сектори на активност. Откако креацијата е завршена, предложен е HTML код за да го интегрирате во вашите пораки.

WiseStamp

WiseStamp е малку поинаква алатка, бидејќи е проширување на Firefox. Тоа им овозможува креирајте го вашиот е-пошта на интернет за сите ваши адреси за е-пошта (Gmail, Outlook, Yahoo, итн.) Затоа, препорачуваме алатка ако управуваме со повеќе e-mail адреси. Мора да го инсталирате WiseStamp за да го користите и целосно прилагодете го вашиот е-пошта потпис. Во прилог на основните услуги, алатката дури и овозможува да внесете RSS фид во неговиот потпис, со што ќе ги додадете вашите статии ако имате блог. Исто така, дава можност да регистрирате понуда или да прикажете видео на YouTube. Проширувањето дури и овозможува да креирате неколку потписи за секоја од нејзините е-адреси.

Hubspot

Генераторот на е-пошта на Hubspot е исто така алатка за генерирање професионална пошта потпис. Таа има предност да биде модерна, елегантна и едноставна. Тој нуди јасен, неприкосновен дизајн и лесно да ги најдете сите важни информации. Овој генератор има предност да создаде повик кон акција за да ги поттикне вашите соговорници да ги преземат вашите бели документи или да се претплатите на вашиот билтен. Покрај тоа, оваа алатка нуди сертификати за знаци за вметнување на нејзиниот потпис.

Поддршка за e-mail

Конечно, ние исто така можеме да зборуваме за Email Support, друга алатка која го олеснува креирањето и персонализирањето на бесплатен e-mail потпис. Брз и лесен за користење, ги нуди основните услуги потребни за креирајте го вашиот е-пошта на интернет. Користете ако не сакате да вклучите фотографија или лого и немате присуство на социјални мрежи.