Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Релевантноста на извештајот е тоа што ви ги дава сите информации без да морате да поминат низ стотина страници. Ако требаше да се ограничиме да ги копираме разменувањата за време на состаноците, ќе има документи со голем обем. Но, ова се избегнува кога се прават извештаи, а особено кога се прави со соодветна методологија. На работни средби, семинари, мисии, многу точки се дебатира, се прават долги презентации, се идентификуваат тешки предизвици. Сето ова мора да се претстави на персоналот на компанијата, семинари или спонзори на операции. тогаш, како да напишете релевантен извештај во овој контекст? Пишувањето не е лесна задача, особено ако треба да ги потенцирате сите задолжителни елементи во извештајот.

Генералности и специфичности во пишувањето на извештајот

Извештајот треба да ги достави во целост одлуките донесени за време на состанокот, како и темите кои беа проучени. Таа мора да ги презентира општите линии што беа евоцирани за време на разговорите. Тоа е сигурен репер за сите вработени во компанијата. Навистина, не секој може да биде на состаноци во исто време поради болест или други. Затоа, извештајот дозволува да биде на исто ниво на информации како другите. на пишува извештај е претставен во форма на писмо, сосема е различно од записниците или едноставните изјави на дискусиите.

Ако на состанокот се презентирани документи, тие треба да се споменат. Исто така, ставете ги веб-сајтовите каде да ги најдат или слично, направете фотокопија што ќе ја прикачите на вашиот извештај. Кога ќе се донесат одлуки дека треба да се преземат активности, ќе треба да се определи кој ќе ги изврши. На ист начин, ќе биде потребно да се истакне времето на извршување утврдено за време на состанокот. Откако ќе се дефинираат овие дејства, на следните состаноци ќе им биде лесно да им ги соопштиме излозите за резимеа на она што е направено конкретно. Напиши извештај, бара да се грижи за апсолутна неутралност, поени што треба да се поправат, тешкотиите со кои се сретнале за време на состанокот мора да бидат евоцирани. Исто така ги презентираат сите позитиви кои биле забележани.

Знајте како да напишете соодветен извештај

Un релевантен извештај мора да бидат напишани во рамките на часови по настанот. Ако ги чекате деновите после, сигурно е дека ќе оставите некои витални информации. На ист начин, непосредноста на пишувањето ви овозможува да ги ставите сите настани во нивниот контекст. Концизноста е клучен збор во пишувањето добар извештај. Сите потребни информации за читателот мора да издвојат директно. Избегнете го излишното или превртете премногу долго. Одете директно до точка.

READ  Како да креирате вашиот e-mail потпис онлајн лесно и бесплатно

Истурете напише добар извештајнеопходно е да се претстават точките кои ја интересираа агендата. Направете совршено структуриран текст, бидејќи ќе направи повеќе течност за читање. Генерално, презентацијата во вовед, развој и заклучок е соодветен документ. Можете да имате што повеќе ставови во телото на извештајот, бидејќи има изутрирани точки. Планот исто така треба да се земе многу сериозно. Ќе направите аналитички план ако само еден загриженост го помина целиот состанок. Од друга страна, ако многу точки се решени, ќе треба да направите тематски план што ќе ги прикаже во опаѓачки редослед на важност. На ниво на заклучокот на извештајот, ќе биде неопходно точките што треба да се проучат да бидат јасни. Истото, секако, и за задачите кои допрва треба да се извршат. Конечно, со цел да се напише релевантен извештај, би било подобро да се имаат прилично специфични знаења во областа чии прашања ќе се дискутираат. Ова ќе направи кратки и синтетички текстови, со соодветни терминологии.

Критериуми за пишување на извештај

Почит критериуми за пишување извештај е од суштинско значење, овозможува да се биде објективен и верен на настаните. Треба да избегнувате да давате лични мислења или да го цените решеното. Мора да избегнете транскрипција на сите говори на учесниците на состанокот. Мора да се ограничите на споменување на суштината на кажаното, главните поенти.

За да го постигнете ова, вашата одговорност е да ги изберете информациите. Во вашиот сортирање, избегнете особено да се фокусирате на додатокот додека директорот не излегува од извештајот. Направете вистински напори за сумирање и приоретизирање на информациите според важност.

Избегнувајте користење лични термини, со други зборови, избегнувајте "јас", како и "WE", сето тоа сугерира лично вклучување на авторот. Бидејќи мора да останете подеднакво неутрални, не користете придавки или прилози. Бидете внимателни за да се минимизира повторувањето во вашиот текст.

Исто така, сите коментари кои се оддалечуваат од дебатата мора да се забранат. Исто така е важно да ја следите вашата граматика, речник и вашиот правопис. Французите што ќе ги користите мора да бидат беспрекорни.

Изберете стил на пишување извештај

Пред да започнете, прво размислете за изборот на извештај стил на пишување што ќе направите:

  • Сеопфатен стил за почетници

Ако ова е прв пат што ви треба напишете извештајтоа е подобро за вас да се одлучат за сеопфатен стил. Овој стил е уште посоодветен кога презентации на семинарот или состанок се направени со PowerPoint. Затоа, ќе биде неопходно да се избегне непотребно намалување на информациите. Сепак, ќе биде неопходно да се мисли на преработка на вашата транскрипција, за да се избегне да се каже сè, што повеќе нема да биде извештај. За да го изберете овој стил, мора да бидете внимателни за снимање на семинарот.

READ  Извештај за активност, основна алатка за рекламирање на вашата работа.

Може да донесете соодветен уред или да побарате снимање направено од контролната соба кога просторијата е опремена. Ако не сакате да снимате, забележете со скратување колку што можете. Бидете ефикасни и брзи. Сите документи што ќе се делат за време на семинарот мора да бидат во ваша сопственост. За овие документи, можете едноставно да ги прикачите на записниците. Нема потреба да се повторува. Само бидете сигурни дека ќе ги вклучите во телото на извештајот.

  • Мешан стил

Ќе има директен стил и целосно неутрален. Во дебатен случај, посоодветно е да се избере номинативна форма. Оваа форма ќе овозможи да се спомене името, името и услугите што ги претставува секој од говорниците.

  • На ниво на форма

Означете го датумот, учесниците и програмата што беше следена за време на состаноците. Осигурајте се дека вашата информација е најсигурна колку што е можно, ажурирајќи ја како семинарот напредува.

Кои информации треба да се најдат во извештајот?

Истурете извештај за состанокмора да започнете со името на компанијата во прашање. Исто така, ставете ги координатите на неа. Потоа, нагласете го насловот на документот и идентитетот на лицето кое го напишало. Исто така, додадете го датумот на состанокот, како и местото каде што се одржува. Покрај тоа, ќе биде неопходно да се сметаат лицата кои всушност учествувале на состанокот. Да ги споменеме и отсуствувањата, како и оние кои изнесоа изговор за нивното отсуство.

Од сите овие луѓе, исто така, ги истакнуваат нивните функции во рамките на компанијата. Следно, потенцирајте ја целта на вашиот состанок, попозната како агенда. Потоа, ги презентирате темите за кои се дебатираше со ставање наслови на секој од нив. Ќе биде потребно резолуциите дадени на крајот од дебатите да станат јасни. Не заборавајте да потпишете, важно е да го знаете идентитетот на лицето што го пишува извештајот.

Препорака за пишување на извештај за мисија

La пишувајќи го извештајот за мисијата е уште поконкретна задача. Ревизорските мисии, хуманитарните мисии, овластените сметководствени мисии или дури и правните мисии мора да бидат збиени во еден извештај. Ова резиме треба да биде испратено до спонзорот на мисијата. Во овој случај, мора да ги потенцирате вашите забелешки, но исто така и препораките и анализите:

  • Фаза на подготвување

На првата страница на вашиот извештај, мора да го спомнете името на агентите и името на овластениот застапник (и). Мора да се појават и датумите, целта на задачата и вистинското времетраење на задачата. На резиме, тој мора јасно да ги прикаже најочигледните аспекти на мисијата. Подобро е да се направи резиме, пред да се започне со воведувањето.

READ  Остави за започнување бизнис, бесплатен образец за писмо за апликација

Воведувањето мора да биде директен и да ги наведе сите прашања кои беа обработени за време на мисијата. Во развојот, мора да ги наведете компаниите на агентот (ите). Исто така мора да ја препишете суштината на писмото што ја овластува мисијата. Ова ја изразува рамката и буџетот на мисијата.

  • Други се споменуваат

Предметот, името на комитетот на експерти и нивните функции. Методот на експертиза, тешкотиите што беа привилегија на мисијата. Сите овие треба да бидат запишани. Секогаш кога ќе бидат извршени интервјуа со членовите на структурата, ќе биде потребно да се извршат соодветните извештаи и да се вметнат во генералниот извештај на мисијата.

Ако сте гарантирале анонимност на некои од вашите соговорници за време на вашата мисија, можете да ги пренасочите информациите што ги испратија во неноминална статистичка форма. Бидете сигурни да го одбележите духот на адвокат со добро работен заклучок. На крај можете да ги додадете извештаите за анализите, сметките, мерењата и, особено, да направите исцрпна библиографија.

  • Мали препораки

Истурете напише добар извештај, документот мора да биде концизен и концизен, можете да користите графики, фотографии и дури и планови. Ако вашите анализи имаат многу детални детали, ставете ги во прилози. Бидејќи документот може да го прочитаат сите, избегнувајте премногу технички термини и неразбирлив за обичниот читач. Ако треба да ги вклучите, објаснете ги брзо.

Вашиот извештај треба да има наслови и поднаслови со целосни ознаки, ставови и нумерирање. Не чувствувајте дека мора да ги приложите сите документи. Во суштина ограничете се на оние што ги спомнавте во извештајот за вашата мисија. Избегнувајте грешки што ја нарушуваат професионалната страна на вашата работа. Преземете софтвер за корекција како Cordial или Antidote за да ги исправите грешките. Или, побарајте последно читање од некој близок кој исто така ќе ја процени релевантноста на вашата работа. Тој дури може брзо да ви каже дали е разбирливо или не.

Извештајот конечно може да биде стенографија, па дури и синоптичен. Оној кој е синоптичен се прави со табели во Word или Excel формат. Од друга страна, стенографскиот ги групира сите информации на хронолошки начин со спроведување на транскрипција која понекогаш може да биде интегрална. Напиши добро, вашиот извештај ќе служи како архива и дополнителни информации за сите вработени.