Научете да зборувате течно некој јазик, не е како да учиме да возиме велосипед: може да се заборави. Значи, како да го одржите своето ниво на англиски јазик кога често немате можност да го вежбате јазикот на Шекспир ? Без разлика дали живеете сами на пуст остров или во голема метропола, ние составивме краток список на едноставни начини да се одржи на добро ниво на англиски јазик… без премногу напор.

Сите овие совети претпоставуваат дека сте биле во можност да зборувате течно англиски во одреден момент од вашиот живот. Тоа е да се каже, доволно удобен за да разберете англиски јазик и да одговорите на него без да ги барате вашите зборови за време на дискусијата, без разлика дали станува збор за секојдневниот живот или за умерено сложена тема. Ако сте во можност да ја напишете својата биографија на англиски јазик, можете течно да зборувате англиски. Дури и ако не сте во можност да го пренесете рецептот за рататуј затоа што не ги знаете англиските имиња на сите состојки (модар патлиџан, тиквички, домати, лук, зелен пипер, црвен пипер, бибер кратко, сол, "букет гарни").

Еве скоро исцрпна листа на сите можни средства за одржување на нивото на англиски јазик, дури и за збогатување на вокабуларот доколку

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Отсуство на BDES: причина за отпуштање?