Дали сакате побрзо да се подобрите на вашиот целен јазик? Користете ментални слики може ефикасно да ви помогне да ја постигнете вашата цел. Како функционира овој метод? Лиса oyој, една од нашите наставници по англиски јазик во МосаЛингва и сама изучувачи на јазик, ви дава четири начини да креирате ефективни ментални слики кои можат да ви помогнат да ја подобрите меморијата и учењето јазик.

Користете ментални слики за да се подобрите на вашиот целен јазик

Речиси 65% од населението се визуелни ученици, што значи дека има голема шанса да бидете. Навистина, нашиот мозок има тенденција да функционира испраќајќи ни слики.

Еве еден брз тест за подобро разбирање! Размислете за вашето последно патување во супермаркет и обидете се да запомните што е можно повеќе детали. Размислете за конкретни работи како предметите што сте ги купиле, ако сте зеле кошница или количка, ако сте биле сами или со некого, како сте платиле на крајот ... Не двоумете се да ги затворите очите ако ви одговара помош.

Како се сеќавате на овој настан во вашата глава? Дали беше во форма на зборови, звуци

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Што е Save Eat?