Наскоро можете да се приклучите на новиот тим и да поставите илјадници прашања.
Имате топка во стомакот како денот на враќањето на часовите. Вие не знаете никого и ова е извор на стрес, бидете сигурни дека е сосема нормално.

Еве неколку совети кои ќе ви помогнат да успеете да се приклучите на новиот тим.

Бидете динамични и ентузијасти:

За да создадете позитивна слика, мора да го покажете вашиот ентузијазам и да прифатите позитивно однесување.
Кога ќе се интегрирате во нов тим, морате да направите добар впечаток од првите денови, а исто така и во следните недели.
Привилегирајте прилично понизно однесување додека останете дискретни.
Покажете дека сте мотивирани да се приклучите на овој нов тим.

Пронајдете го вашето место брзо:

На почетокот, може да биде тешко да се најде место во нов тим.
Немојте да се колебате да одите кај другите, да ги прашате за нивното име, нивната позиција, колку долго тие биле во компанијата.
Обидете се да ги запомните сите ваши информации колку што можете.
Можете да уживате во паузите за ручек или паузите за кафе за да дискутирате и разменувате со вашите нови колеги.
Тоа е најдобриот начин да најдете место и да се интегрирате во нов тим.

Не се обидувајте да ги импресионирате вашите нови колеги:

Важно е останете сами и не се обидувајте да ги импресионирате вашите соиграчи.
Со желба да дадеш добар имиџ, може да биде дека ќе донесеш некое погрешно однесување и тоа е природно.
Но, тоа не мора да плати, бидејќи ќе дадеш слика која не е твоја.
Бескорисно е да сакаш да заведеш по секоја цена, па да остане што е природно.

Поставете ги лидерите на тимот:

Во групата секогаш постои личност која се истакнува повеќе од другите.
Интересно е да се забележат најпопуларните луѓе или оние кои имаат влијание.
Ова ќе ви овозможи да сочувствувате со нив и со тоа да ја олесните вашата интеграција во новиот тим.

Грешките да не се извршуваат:

Конечно, важно е да не се прават одредени грешки во првите денови или недели по вашето пристигнување во тимот, имено:

  • Изолирајте се за време на вообичаени моменти (оброци или кафе паузи),
  • Да се ​​зборува премногу за вашиот приватен живот.

Што е најважно, имајте на ум дека сите се нови во исто време.
И ако оваа ситуација понекогаш може да биде вознемирувачка, таа е само привремена.
Општо земено, неколку дена се доволни за да се приклучат на новиот тим.