Менаџерите имаат клучна улога во управувањето со тимовите, но нивното место не е секогаш лесно.
Преземен помеѓу претпоставените и вработените, притисокот понекогаш е многу силен.
Ова не е без последици врз атмосферата во компанијата и врз квалитетот на работата.

Значи, со цел да не се има врска со вашиот менаџер да стане токсичен, тука се и некои совети и препораки.

Прифатете го фактот дека тој е вашиот претпоставен:

Ова е нешто што го гледаме особено кај младите вработени, тие тешко прифаќаат дека некој човек е поставен над нив во хиерархијата на компанијата.
Иако ова е чисто структурно, "супериорниот" принцип може да биде проблематичен.
Во тој случај, треба да ги ставите работите во контекст.
За да може тимот да работи ефикасно, мора да го води лидер, како што е случај за време на групна работа.
Немојте веднаш да мислат дека вашиот менаџер е таму за да ви предизвика проблеми, туку, напротив, да ви помогне да работите ефикасно.

Не го гледате вашиот менаџер како семоќна личност:

Повторно, тоа е пристрасен став дека многу вработени имаат.
Вашиот менаџер не е совладан, и тој е под притисок од претпоставените.
Знајте како да донесувате вистински одлукименаџерските тимови или одржувањето на роковите се работи кои можат да влијаат на менаџерот и може да се случи тоа да го одразува овој притисок врз неговите тимови.
Во овој случај, мора да се знае како да се покаже трпеливост и емпатија.

READ  Подобро тимска работа

Вашиот менаџер е човек, како тебе:

Пред менаџер кој е премногу тежок, дури и авторитарен, можете да заборавите дека е човек како и другите.
Тоа не е затоа што тој е вашиот претпоставен дека нема лични или професионални проблеми.
Значи, мора да се има предвид дека ако постои конфликт, тие не се секогаш одговорни за вас и дека и вие исто така може да имате свои одговорности што ќе треба да ги преземете.
Затоа е бескорисно да се исфрли сè на грб.

Да се ​​знае како да се каже стоп:

Некои менаџери го користат и го злоупотребуваат својот статус и во тој случај потребно е да знаат како да кажат застанување.
Не чекајте ситуацијата да ескалира за да зборува за тоа.
Разговарајте за предметот со вашиот менаџер, зборувајте за работи што не ви одговараат и ако тој не сака да слуша нешто, не двоумете се да разговарате со вашиот РЧР.
Важно е секогаш да се привилегирате на дијалогот без кој, едно добро утро, ризикувате да израмните сè за несакана забелешка.