Како добро да го напишете своето CV на англиски јазик? Со почетокот на учебната година и почетокот на новата година, многу студенти веќе бараат пракса во странство или непарни работни места за да заработат пари за време на празнината или Еразмус година.

Еве не помалку од четиринаесет совети кои ќе ви помогнат да го напишете најдоброто можно CV на англиски јазик.. Прво ќе ги споредиме 6-те главни разлики што можат да бидат помеѓу француското и англиското CV и ќе заклучиме со 8 општи совети што важат за двата модели.

Како да напишете добро CV на англиски јазик? 6-те главни разлики помеѓу француско CV и англиско CV 1. Личното „резиме“

Ова е главната разлика помеѓу CV на француски и CV на англиски јазик. : резиме на вашиот профил на кандидат, во воведниот пасус, на врвот на вашето CV.

Ова е најважниот дел од вашето CV на англиски јазик, бидејќи тоа е првото (а понекогаш и единственото) нешто што ќе го прочита регрутер. Мора да бидете во можност да се истакнете, да ја покажете својата мотивација, да се проектирате во работата и тимот и да ги потенцирате вашите потенцијални ...

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Работни места во QHSE што ги гледа Албан Осарт, консултант и обучувач на IFOCOP