Еве една успешна приказна како што сакаме да им ја раскажуваме и како што е често напишана со IFOCOP. Денес, ви ја раскажуваме приказната за Jeanан-Бернард Колот, кој за помалку од една година отиде од канцелариите на Пол Емплои до оние од хотелот Фаухон Париз, каде што ја зафаќа фасцинантната професија на купувачот.

Денот кога тој реши да тропне на вратата на IFOCOP

Сигурно поминаа најмалку три години од идејата за професионална реакција која му беше трогната во главата. Jeanан-Бернард е регистриран неколку недели на списокот со баратели на работа по завршувањето на неговиот последен договор и веќе долга кариера како службеник, готвач де парти, потоа су-готвач и готвач за престижни брендови на хотели и угостителство. Повеќе од дваесет години, ако ги сметаме неговите пет години професионална обука, посветена на француската гастрономија и за која тој има убави спомени, но што сепак ќе претставува пресвртница во неговиот професионален развој.

« Почувствував потреба да се обновувам, дури и да се осмислувам додека продолжувам да работам во сектор, луксузни хотели и ресторани, што ми се допаѓаат », Објаснува Тој. Обука за обука за набавка на дипломи (RNCP ниво 6) понудена од IFOCOP го повикува. " имав