Ново видео денес што се однесува на вашето учење и поконкретно за вашиот речник. Сите го учите вокабуларот, но дали вашето учење е ефективно? Како учиш? Како меморирате? Во ова видео ви давам неколку совети за одржливо учење, долгорочно меморирање. Искрено, ова не е волшебен рецепт туку само разумен совет на кој, можеби, не сте помислиле...

Продолжете со читање на статијата на оригиналната страница → 

READ  Дефинирање на различноста