Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Шеф, менаџер, а понекогаш и колеги можат да учествуваат во инсталирањето на токсична клима на работа.
Како да препознаеме луѓе кои му штетат на вашата благосостојба на работа и особено како да се ослободат од нив, тука се нашите совети.

Да се ​​знае разликата:

За да излеземе од токсична клима на работа, прво мора да ги идентификуваме одговорните лица.
И овој чекор не е толку лесен, бидејќи е неопходно да се разликуваат луѓето што се досадни од оние кои се навистина токсични.
Значи тука се 5 типови на токсични луѓе кои најдобро се избегнуваат на работа.

  1. на егоцентричен : далечни и ладни, егзоцентричните луѓе се депресивни. Тие ги гледаат другите како обични алатки за зголемување на самодовербата.
  2. Консиерж или озборувања: озборувањата ја црпат својата сила од несреќата на другите и ги интересираат само недостатоците на професионалниот или личниот живот на нивните колеги.
  3. Перверзниот : Перверт е препознатлив од неговите лоши намери, неговата цел: да им наштети на другите да најдат одредено задоволство. Можете лесно да го препознаете и затоа брзо го отфрлате.
  4. Карактер колеги : тие не ги контролираат своите емоции и ги напаѓаат другите, мислејќи дека се одговорни за нивната слабост. Тешко е да се ослободите, бидејќи ликовите играат со нашите чувства и нè прават да се чувствуваме виновни.
  5. Арогантни луѓе Ова се луѓето кои најчесто имаат големи проблеми при работа. Тие се кријат зад лажна самодоверба, која всушност открива голема сомнеж.

Како да излезете од токсична клима на работа?

За да избега од токсична клима на работа, прва грешка да не се изврши е да се влезе во нивната игра.
Навистина, нивното однесување не следи логика, ирационално е, па затоа е бескорисно да сака да им одговори.

READ  Како да тренирате кога немате време?

Значи за излезе од ова негативно расположение неопходно е да се дистанцираш додека се држиш буден, затоа што мора да го препознае токсичното однесување за да го избере најдобриот начин да избега од нив.
Ние често мислиме дека затоа што работиме со токсични луѓе, невозможно е да се избегне.
Откако токсичното лице ќе биде идентификувано, неговото однесување ќе стане предвидливо и затоа полесно да се разбере.
Тоа ни овозможува да размислиме рационално кога треба да ги поддржиме и кога не мораме.

Можно е да се постават граници колку што го правите активно и да ги чувате долгорочно.
Важно е да не се дозволи да го стори тоа, избегнувајќи да биде во сложени ситуации.
Со поставување на граници, можеме да одлучиме кога и како се води токсично лице.
Потоа станува полесно да се излезе од токсична клима.
Најтешко е да се остане во нечија положба и да се задржат границите кога лицето се обидува да ги престигне, што секогаш го прават.