Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Добро е, вашата веб-страница е во живо. Дизајнот е уреден, содржината оптимизирана и сте 100% сигурни дека можете да ги претворите вашите посетители во потенцијални клиенти или клиенти. Почнавте да започнувате кампањи за стекнување сообраќај: рекламирање преку Интернет, малку социјални медиуми и оптимизација почнува да се исплати.

Се разбира, го разбравте интересот на СЕО (природно повикување) да генерира квалификуван сообраќај на одржлив начин. Но, како управувате со вашиот SEO? На оваа обука, ви ја претставувам бесплатната алатка понудена од Google: Конзолата за пребарување. Тоа е алатка што мора да се имплементира што е можно побрзо откако страницата е онлајн.

На оваа обука, ќе видиме:

  • како да поставите (инсталирате) Конзола за пребарување
  • како да се измери ефикасноста на оптимизација, користејќи податоци што се наоѓаат само во Конзолата за пребарување
  • како да го проверите правилното индексирање на вашата страница
  • како да ги следите сите проблеми што можат да му наштетат на вашиот СЕО: мобилен, брзина, безбедност, рачна казна ...

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Телеработа: дали имате право на ваучери за оброк?