Постојат неколку инвестициски идеи кои ви дозволуваат да ги развивате вашите проекти. Меѓу овие идеи е и концептот на член клиент во банка. Овој статус ви дава можност да ги искористите различните услуги на банката, преку учество во развојот на нејзините проекти.

Доколку сте заинтересирани за овој статус, ве покануваме да ја прочитате оваа статија. Што е корпоративен клиент? Зошто да станете член на клиентот? Како да станете член на клиентот ? Каква корист има клиент-член?

Што е корпоративен клиент?

За да ги развиете вашите финансиски проекти или проекти за недвижнини, можете да ги повикате банките да ви помогнат да ги развиете. Па, истиот пристап важи и за банките. Само, во овој случај, клиентот е тој што ќе учествува во развојот на банката. Во овој случај, ние зборуваме закорпоративна акција.

Што е корпоративна акција?

Корпоративна акција е концепт кој се однесува само на финансиските институции, но не и на било кои. Навистина, овој концепт се применува исклучиво од таканаречените кооперативни или заеднички банки.

Корпоративна акција се состои од купување на дел од капиталот на банката од физичко лице. Очигледно, за купувањето да биде легитимно, овој мора да биде клиент на банката. Мора да го знаете тоа dстанете член на институт финансиски ова неколку предности за клиентот, како и за неговата банка.

Од што се состои статусот на клиент-член?

Корпоративен клиент е тој што купува акции од капиталот на банката. Меѓутоа, со тоа што ќе стане член, клиентот ќе има право да учествува во различни проекти на банката. Како ? Па, по неговите гласови.

Всушност, како корпоративен клиент, оваа ќе има можност да учествува на генералното собрание, покрај различните активни членови на банката, а тоа, со цел да се гласа за тековните и идните проекти на оваа банка. Оваа привилегија му овозможува на членот на клиентот да учествува во развојот на својата банка, благодарение на што ќе може да има корист од широк избор на услуги.

Како да станете член на клиентот?

Истурете станете член на банка, не треба да сте богат, бидејќи имате можност да купите акции во капиталот на банката од 5 евра. За да го направите ова, веќе мора да имате штедна книшка кај предметната банка. Ако е веќе направено, одете кај финансиски советник од банката за да ви помогне со чекорите!

Имајте предвид, сепак, дека клиентот има право на книшка за само еден член и нејзиниот износ е ограничен. Навистина, за добие членска книшка, може да платите од 10 до 2.500.000 евра.

Зошто да станете член на клиентот?

Станете корпоративен клиент има неколку предности. Меѓу нив се:

Бидете први што ќе ги искористите новите услуги на банката

Ако вашата банка постојано се развива, вие можете први да ги искористите предностите на новите услуги пред да излезат на пазарот. Во ефект, како член и придонесувач за развојот на банката, вие ќе бидете меѓу првите кои ќе имаат корист од нејзините услуги.

Силата на предлогот

Како член, ќе се слушне твојот глас. Затоа, доколку имате идеја за проекти кои можат да ја придвижат банката напред, имате право да ја предложите на генералното собрание.

Намалени стапки на сите банкарски услуги

Ако сакате целосно да ги искористите банкарски услуги со намалени цени, се што треба да направите е да станете член. На пример, ако аплицирате за заем од банка, банката може да ви даде:

  • побрз заем;
  • на намалување на каматната стапка.

Учествувајте во важни финансиски проекти

Статусот на член ви овозможува да учествувате во различни проекти на банката, но вашето учество нема да биде наградено.

Каква корист има клиент-член?

Како што споменавме претходно, статусот на корпоративен клиент ветува многу придобивки за неговиот сопственик. Овие предности се главно насочени кон услугите на банката.

Всушност, на поврат на инвестицијата на корпоративен статус е ограничен на банкарски услуги. Со други зборови, клиентот нема да остварува профит секој месец или година, како што е случајот со статусот соработник во компаниите.

Le принципот на корпоративниот клиент е од особен интерес за инвеститорите или поединците кои се навикнати да ги користат услугите на банката за подготовка и развој на нивните различни проекти.