29% од идентификуваните случаи на Ковид-19 потекнуваат од работното место, според најновата студија на Институтот пастер. Во обид да се спречи контаминацијата на работното место, владата одлучи да ги заостри правилата. Во моментов се разгледува нова верзија на здравствениот протокол на работното место помеѓу Министерството за труд и социјалните партнери. Текстот треба да се стави на Интернет овој вторник навечер.

Ручек сам во неговата канцеларија

Поточно, планира да го надгледува колективното угостителство во компаниите. Секогаш ќе биде можно да ручате во мензата, но ќе мора да бидете сами на масата, да оставите празно место пред вас и да почитувате растојание од два метри помеѓу секоја личност. Тоа е да се каже простор од 8 квадратни метри околу вас. Theе биде исто ако јадењето се земе во неговата канцеларија.

За да се намали бројот на вработени присутни во исто време во трпезаријата на компанијата, работодавачите ќе мора „систематски“ да го прилагодуваат работното време и да воспостават влечкаат услуги. Владата, исто така, препорачува воспоставување систем на пакети ручеци за вадење, за кои вработените би земале

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Агилен на работа: Домаќин на продуктивни агилни состаноци