Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Учтивост за професионална е-пошта: „во очекување“

Може да се научи уметноста на кореспонденција. Вистина е дека има големи сличности меѓу курир и а професионална пошта. Сепак, некои разлики остануваат. Веројатниот ризик од препраќање на грешките што обично ги правите во вашите пораки на ниво на вашите пораки е важен. Кога ја користиме учтивата фраза „Во очекување...“, изборот на фразата што треба да следи не е за сето тоа бесплатен. Откријте, во оваа статија, соодветната љубезна формула.

Особеноста на учтивата фраза „Во очекување ...“

„Во очекување на вашиот договор ...“, „Во очекување на вашиот одговор ...“, „Во очекување на поволен одговор од вас ...“. Сите овие се љубезни изрази кои можат да се користат и во буква како во а пошта професионалец

Сепак, учтивата фраза „Во очекување…“ мора да биде проследена со тема. Тоа се објаснува со тоа што се работи за апозиција. Секој друг начин на постапување е погрешен.

Кога ќе напишете, на пример, „Во очекување на поволен одговор на моето барање, примете господине директор, изразот на мојата длабока благодарност“, строго кажано, нема тема. Кога би требало да бараме, веројатно ќе го најдеме вашиот примач, што сè на сè изгледа нелогично, со оглед на тоа што вие чекате, а не вашиот дописник.

„Во очекување…“: Која фраза да се дополни?

Наместо тоа, точната формулација е како што следува: „Во очекување на поволен одговор на моето барање, ве молиме прифатете, господине директор, изразот на мојата длабока благодарност“ или „Во очекување на приемот на вашиот договор, ве молиме прифатете го уверувањето на моето највисоко почитување“.

READ  Листа со куршуми и читливост

Покрај тоа, исто така ќе биде неопходно да се осигура дека постои одредена хармонија помеѓу формулата за жалба и конечната формула. Така, кога ќе кажете на пример, „Господине директор“ во жалба, конечната формула што доликува на ова: „Во очекување на поволен одговор на моето барање, ве молам прифатете, господине директоре, изразувањето на моите најпосветени чувства“.

Во секој случај, писмо или пошта заслужува внимание. Важна деловна е-пошта ги исполнува истите барања. Ќе добиете многу од лекторирањето за да ги исправите сите правописни или граматички грешки. Тоа е за вашиот кредибилитет и за вашиот бизнис.

Иако е можно да се користат љубезни изрази слични на куририте. Можете исто така да користите пократки формули како што се „Со почит“, „Со почит“, „Со почит“ или „Со почит“, „Со почит“. Во секој случај, треба да избегнувате кратенки како „Cdt“ за срдечно или „BAV“ за вашите.

Нешто друго што треба да се избегне, емотикони или смешковци. Ако овие практики се чести во вообичаените пораки, останува фактот дека тие се несоодветни за професионални пораки.