Опис на обуката.

Дали планирате патување во Португалија или сонувате да ја посетите еден ден?
Овој курс за почетници е за вас.
Целта на овој курс е да ви помогне да го вежбате и подобрите вашиот португалски пред да патувате во Португалија.

Овој курс за почетници се состои од шест оригинални лекции дистрибуирани на следниов начин:

Лекција 1. Шест португалски звуци што треба да ги знаете.

Лекција 2: Поздравете се со основна учтивост.

Лекција 3: Претставете се и започнете разговор.

Лекција 4: Побарајте упатства и изразете разбирање.

Лекција 5: Нарачување во кафулиња и ресторани.

Лекција 6: Градови и региони на Португалија.

Секоја видео лекција содржи вежби и прашања за преглед. Можете да ги направите на крајот од лекцијата.

    На крајот од овој практичен курс за португалски јазик, ќе совладате збир на елементи кои ќе ви овозможат лесно да поминете:

 Користете љубезни изрази.
Претставете се, кажете од каде сте, каде живеете и што работите.
Слушајте ги и разберете ги упатствата што ви се дадени.
Користете фрази за преживување за да комуницирате.
Седнете во кафуле или ресторан, вкусете типична португалска храна и пијалок, побарајте ја сметката и платете ја.
Направете список на главните градови и региони на Португалија и запознајте се со нивните главни карактеристики.

 

Кој треба да присуствува?

Овој курс е за оние кои сакаат да научат европски португалски за прв пат.

Се препорачува за секој кој сака да се запознае со основите на комуникацијата за првото патување во Португалија.

READ  Знајте ги процедурите за отпуштање

 

Продолжете со читање на статијата на оригиналната страница →