Овој MOOC за математика е дизајниран да ве поддржи во транзицијата од средно образование во високо образование. Составен од 5 модули, оваа подготовка по математика ви овозможува да го консолидирате вашето знаење и да ве подготвите за влез во високото образование. Овој MOOC е исто така можност да го оцените вашето знаење на крајот од средното образование и да ги ревидирате математичките поими кои ќе бидат од суштинско значење за добра интеграција во високото образование. Конечно, ќе вежбате и решавање проблеми, што ќе биде многу важна активност во високото образование. Се предлагаат различни методи за евалуација: MCQ, бројни вежби за апликација за обука и проблеми за решавање, кои ќе бидат оценети од учесниците.

Продолжете со читање на статијата на оригиналната страница →

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Преквалификација или унапредување преку работно-студиски програми се распоредува во гранките