Овој MOOC за математика е дизајниран да ве поддржи во транзицијата од средно образование во високо образование.

Составен од 5 модули, оваа подготовка по математика ви овозможува да го консолидирате вашето знаење и да ве подготвите за влез во високото образование.

Овој MOOC е исто така можност да го оцените вашето знаење на крајот од средното училиште и да ги ревидирате математичките поими кои ќе бидат од суштинско значење за добра интеграција во високото образование.

Конечно, ќе вежбате и решавање проблеми, што ќе биде многу важна активност во високото образование. Понудени се различни методи за оценување: прашања со повеќекратен избор, бројни вежби за апликација за обука и проблеми што треба да се решат, кои ќе бидат оценети од учесниците.

Продолжете со читање на статијата на оригиналната страница →

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Пауза за цигари: упатства за употреба