Содржини на страницата

Барање за зголемување на платата: за вашиот тим

ПРЕДМЕТ : Наградување во 2022 утрински тим

Г-ѓа X, г-дин Y,

Само што го имавме моето годишно одржување на xxxxxx. За време на нашата размена, разговаравме за можно зголемување за моите соработници и за мене.

Сакав да го зајакнам моето барање со давање конкретни примери за задачите што успеав да ги остварам со мојот тим.

 • Моите упатства се секогаш јасни и систематски.
 • Целите се генерално серија на добро исцртани задачи кои се целосно остварливи од страна на членовите на групата.
 • Јас секогаш слушам
 • Знам многу добро да ги препознаам силните страни на секој од нив и да ги истакнам за успех на нашите мисии.
 • Конечно, во мојот оддел атмосферата е многу добра. Постои огромна групна кохерентност и динамика која е корисна за секого
 • секој се соочува со своите обврски, ефикасно ја врши својата работа и доброволно дава помош кога е потребно.

Навистина би сакал да ги земете во предвид сите овие елементи кои ми се чинат суштински за успехот на една компанија и да доделите зголемување на платата за 2022 година на сите мои вработени. Тоа би било вистинско признание за нив и пред се, ова мало засилување ќе им даде голем поттик да започнат нова година.

Се разбира, останувам на ваше располагање доколку сакате повторно да зборувате за тоа.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: Сектор банкарски осигурување

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Од хххххх сум вработен во банка како советник.

Ако си дозволам да ви пишам денес, тоа е да се осврнам на точка што ми е при срце: мојата плата за 2022 година.

Дозволете ми најпрво да инсистирам на фактот дека на крајот на ноември ги исполнив сите цели што ми ги дадовте, а тоа се:

 • Голем број на отворање сметки што се зголемија од xx во 2020 година на xx во 2021 година
 • Претплата за услуги што ги нуди банката за хх клиенти, односно вкупен износ од: хххх евра.
 • Значително е зголемено и осигурувањето на живот.

Ја посетив и целата обука за запознавање со секој од финансиските производи препорачани од Банката.

Конечно, јасно напредувам за осигурување. Како што ми истакна за време на нашето интервју минатата година, ова беше слаба точка за мене. Исто така, прифативте да следам нова обука, која многу ми помогна да ги направам моите презентации пред клиентите.

Затоа си дозволувам да побарам интервју со вас за да разговараме за мојата плата за 2022 година.

За време на овој состанок планирам да ве замолам и за обука за продажба на сите наши производи по телефон. Мислам дека тогаш би бил многу поефикасен.

Секако, останувам на целото ваше располагање доколку ви требаат дополнителни информации.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: извршен асистент

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Госпоѓо директор, господине директор,

Вработен во нашата мала структура од ХХХХХХ, моментално ја држам позицијата извршен асистент.

Ви благодарам и за довербата што ми ја давате.

Моите вештини, мојата реакција и мојата инвестиција отсекогаш биле препознаени. Во 2021 година, направив голем број промени кои не само што ги намалија некои оперативни трошоци, туку и го подобрија внатрешниот век на компанијата.

Можам да ви дадам неколку значајни примери:

 • Преговарав за невиден договор со компанија за чистење. Така, износот на бенефитот беше намален за xx%. Иако квалитетот на работата што ја носи новиот звучник е подобрен. Просториите се многу попријатни!
 • Работев и на цените на канцелариските материјали и таму успеав да освојам подобри услови.
 • Заедно направивме внатрешен весник во кој напишав неколку статии.

Конечно, секогаш останувам на располагање да одговорам на сите ваши барања и побрзам да постапам штом сакате.

Затоа си дозволувам да ве замолам да добиете зголемување на платата за 2022 година, што би било вистинско охрабрување за мене.

Затоа, се надевам дека ќе разговараме за оваа тема заедно за време на идниот состанок што ќе се согласите да ми го дадете.

Ве молиме, прифатете ги, госпоѓо директоре, господине директоре, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: туристички агент

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Вработен во компанијата од ХХХХХХ, моментално ја држам позицијата туристички агент.

Совршено знам дека кризата што сите ја доживуваме во моментов има особено влијание врз вас и дека наидовте на безброј тешкотии. Сепак, резервациите повторно се зголемија (особено за различните региони на Франција), а барањата за изнајмување автомобили исто така се зголемуваат.

Затоа си дозволувам да побарам состанок со вас за да разговараме заедно за мојата плата во 2022 година.

Сакав да истакнам и дека двајца мои колеги ја напуштија компанијата и сега јас сум одговорен за нивните досиеја. Следам со ххх клиенти додека претходно нивниот број беше само ххх. Конечно, направив xxx резервации во 2021 година, што претставува раст од % во споредба со 2019 година, година кога сè уште не се случи пандемијата на Ковид.

Навистина сакам да ја истакнам мојата сериозност и мојата инвестиција во компанијата. Добивањето покачување би било вистинско признание за мојата работа.

Останувам, секако, на целото ваше располагање доколку ви требаат дополнителни информации.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: чартер

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Вработен во компанијата од ХХХХХХ, моментално ја држам позицијата чартер.

Вистински професионалец во организација на транспортот, мојата работа во суштина е дистрибуирана на следниов начин:

 • Односи со клиенти кои имаат стока за транспорт
 • Најдете го операторот што ќе ја обезбеди оваа услуга
 • Преговарајте за цената
 • Осигурајте се дека барањата на клиентите се добро соопштени на возачот
 • Проверете дали стоката е испорачана

Во оваа работа, која се работи само преку телефон, имам одлични односи со клиентите. Мора да се каже дека изградив вистинска мрежа на превозници кои ја полагаат својата доверба во мене и кои ги имаат истите вредности на услугата како мене. Затоа, јас сум исклучително одговорен и сите луѓе со кои работам се целосно задоволни. Станав нивен партнер за логистика и повеќе не само добавувач.

Сите овие точки се извор за нашата компанија за зголемување на нејзиниот промет од xx% во текот на 2021 година и покрај проблемите со пандемијата.

Затоа ми се чинеше легитимно за време на нашиот последен состанок да побарам од вас зголемување на мојата плата за 2022 година. Земам слобода да го ставам сето ова во писмена форма, па ќе можете да ја оцените мојата сериозност и мојата желба да секогаш прави повеќе, секогаш прави подобро.

Во очекување на вашата одлука, секако останувам на целото ваше располагање.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: рецепција

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Се договоривме да го извршиме моето годишно одржување на XXXXXX. За време на ова интервју, би сакал да зборуваме за мојот надоместок за 2022 година. Ми се чини дека го докажав мојот ангажман во компанијата, особено со овие неколку примери:

 • Приемот на компанијата е секогаш беспрекорно одржуван за јавноста да се чувствува удобно
 • Поштата и пакетите секогаш се испраќаат на време.
 • Поставив систем за комуникација, преку Skype, за да информирам колега за пристигнувањето на пакетот

Затоа си дозволувам да побарам зголемување на платата за 2022 година, што за мене би било вистинско охрабрување и одредено признание. Дури сум подготвен, се разбира, да преземам и други мисии и други одговорности кои би можеле да го подобрат функционирањето на компанијата како што се: управување со возниот парк (осигурување, инспекции, проверка на електронски сметки за патарини), изнајмување. Се разбира, можам да ви поднесам различни предлози.

Затоа, се надевам дека ќе разговараме на оваа тема заедно за време на идниот состанок што љубезно ќе ми го дадете.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: купувач

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Од XXXXXX, јас ја извршувам функцијата на купувач во рамките на компанијата XXXXXX.

Со моето познавање на позицијата и моето искуство, денес се чувствувам подготвен да преземам нови обврски.

Дозволете ми најпрво да ги сумирам овде во неколку зборови, различните мисии кои успешно ги извршував од моето доаѓање.

 • Поставив нови даватели на услуги што ѝ овозможија на компанијата значително да ја намали цената на чинење на нашите делови.
 • Ги разгледав сите придонеси од нашите најстари добавувачи и ги ревидиравме нашите спецификации со нив.
 • Преговарав и за роковите за одржување за да можам побрзо да одговорам на потребите на нашите клиенти.

Конечно, ја проучував потрошувачката на секој од артиклите и организирав автоматско надополнување, така што одделот за производство никогаш не беше без залиха.

Како што знаете, јас отсекогаш сум ги бранел интересите на компанијата и ќе продолжам да го правам тоа, бидејќи јас така ја гледам мојата работа.

Затоа си земам слобода да ве замолам љубезно да ми дадете состанок, по ваша погодност, да разговараме за тоа.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: асистент за продажба

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Вработен во компанијата од ХХХХХХ, моментално ја држам позицијата асистент за продажба.

Моите вештини, мојата реакција и мојата инвестиција отсекогаш биле препознаени. Во 2021 година, добиените резултати и мисиите за кои бев одговорен и овозможија на компанијата значително да ја подобри услугата кон клиентите. Си дозволувам, на оваа тема, да наведам неколку конкретни примери:

Компанијата постави, со моја соработка, нов софтвер за внесување и следење на нарачки од клиенти. Затоа се занимавам со повеќе датотеки дневно: XXXXXX наместо XXXXXX порано.

Имам организирано и неделни состаноци со мојот колега од продавницата, кои ми даваат можност да направам сметка за секоја датотека. Затоа забележувам подобра комуникација помеѓу нашите одделенија, што ми овозможува поефективно да одговорам на нашите клиенти бидејќи можам да им обезбедам итно решение.

Конечно, земав часови по англиски јазик во текот на целата година преку CPF, преку видео, вечерта дома. Точно е дека се работи за личен тренинг, но овие вештини пред се се ставени во корист на компанијата бидејќи секојдневно ги користам во извршувањето на моите должности.

Така си дозволувам да побарам зголемување на платата за 2022 година, што би било вистинско охрабрување за мене.

Затоа, се надевам дека ќе разговараме на оваа тема заедно за време на идниот состанок што љубезно ќе ми го дадете.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: седентарен оглас

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Вработен во компанијата од ХХХХХХ, моментално ја држам позицијата седентарен рекламен

Од тој датум, ги подобрив моите вештини бидејќи ги стекнав сите технички знаења потребни за да одговорам на прашањата на клиентите и да подготвам понуди. Следев многу курсеви за обука и не се двоумам да побарам од одделот за производство да разберат како функционира еден дел и неговиот процес на производство.

Отсега па натаму сум многу пореактивен и не престанува да расте бројот на проценки што ги утврдувам. Навистина, во 2021 година, направив xx цитати додека во 2020 година, бројот беше xx.

Конечно, како што знаете, јас сум целосно вложен во мојата работа и секогаш сум на располагање. Продавачите со кои работам ќе потврдат дека постојано сум на услуга на нивните клиенти.

Затоа, ми се чини дека значително го подобрив квалитетот на односите и со потенцијалните и со нашите редовни клиенти.

Развиено е и резервирањето на квалификувани состаноци. Ова овозможи прометот да се зголеми за xx% оваа година.

Затоа си дозволувам да побарам интервју со вас за да разговараме за мојата плата за 2022 година.

Останувам на целото ваше располагање.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: сметководител 1

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

За да се надоврзам на нашето интервју за xxxxxx, си дозволувам писмено да ги ставам точките што се покренати во врска со моето наградување за 2022 година.

Најпрвин би сакал да ве потсетам дека работам како сметководител од хххххх во компанијата YY и дека многу ми се допаѓа мојата работа.

Заедно ги разгледавме мисиите извршени во 2021 година и потврдивте дека ја цените мојата инвестиција и пред се успехот на секоја од нив.

Така, јас воспоставив финансиски биланс секој месец што ви помагаше да донесувате одлуки и да управувате со компанијата што е можно подобро.

Поставив особено прецизен мониторинг на плаќањата на клиентите и благодарение на ова, неплатените плаќања се значително намалени. Во 2020 година имавме збир од……….и доцнење од…….. дена додека во 2021 година износот е……….а бројот на денови е сега…………..

Затоа си дозволувам да го повторам моето барање за зголемување на платата за 2022 година, што би било вистинско охрабрување за мене.

Очигледно ви стојам на располагање доколку сакате повторно да разговараме за тоа.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: сметководител 2

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Од xxxxxx во рамките на Друштвото ја вршам функцијата сметководител и надлежен сум поконкретно за социјалното.

Овие последни 2 години 2020 и 2021 беа особено интензивни за мене. Невидената пандемија и комплицираната ситуација со која моравме да управуваме ме принудија да се прилагодам на различни прашања. Без обука, беше неопходно да се создадат нови делови во уплатниците. Се грижев и за надоместување на делумната невработеност и сите односи со администрацијата. За време на неговата ревизија, сметководителот исто така нагласи дека немало грешка.

Ова искуство беше многу збогатено за мене и се чини дека во голема мера го прифатив предизвикот. Вложив многу за да може услугата да работи нормално и моите колеги да не трпат, покрај штетите од оваа епидемија, дополнителни проблеми.

Затоа би било многу наградно за мене да можам да добијам зголемување на мојата плата.

Очигледно ви стојам на располагање доколку сакате да разговарате за тоа за време на некој состанок.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: инвеститорот

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Вработен во компанијата од ХХХХХХ, моментално ја држам позицијата програмер.

Од тој датум, продолжив да ја водам надградбата на различните апликации на компанијата.

Како што знаете, водев неколку проекти кои резултираа со продажба.

Јас сум и корисничка поддршка за користење на нашата нова веб-страница и сè оди добро.

Конечно, во моментов развивам апликација која ќе направи револуција во начинот на кој работиме и пред се ќе заштеди драгоцено време за сите вработени во компанијата.

Јас сум многу креативен, секогаш ги искористувам најрелевантните решенија за да добијам доверлив и интуитивен компјутерски систем. Целосно сум вложен во мојата работа и постојано сум на располагање.

Така, ми се чини дека многу го подобрив квалитетот на работата на сите. Јас всушност секогаш истражувам како еволуираат новите технологии, проверувам и како се позиционирани веб-страниците на нашите конкуренти.

Затоа си дозволувам да побарам интервју со вас за да разговараме за мојата плата за 2022 година.

Останувам на целото ваше располагање.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Бараат зголемување на платата: стрсекаде 1

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Вработен во вашата компанија веќе xx години, моментално ја држам позицијата на.

Веќе неколку месеци забележувам дека ми давате сѐ повеќе задачи за извршување и сѐ повеќе обврски. Воодушевен сум и среќен што учествувам во развојот на компанијата.

Како што без сомнение ќе забележите, јас не ги бројам моите часови, јас сум сериозен, секогаш ја завршувам мојата работа на време и на тој начин моите вештини еволуираа.

Ова е причината зошто би сакал да имам корист од зголемувањето на платата за 2022 година. Моето наградување тогаш ќе биде во согласност со моите должности.

Компанијата и позицијата што ја имам целосно ги исполнуваат моите очекувања. Се чувствувам исполнето и ја ценам вредноста на моите колеги. Секогаш се поддржуваме и имаме само една цел: задоволство на нашите клиенти.

Ова е причината зошто би сакал да закажеме состанок за да разговараме заедно за моето барање.

Останувам секако на целото ваше располагање за датумот и времето на ова интервју.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Бараат зголемување на платата: стрсекаде 2

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Вработен во фирмата од ХХХХХХ, моментално ја држам функцијата xxxxx и имавме интервју на xxxxxx.

За време на ова интервју, изразивте неколку точки за подобрување:

 • Мојата реакција
 • Премногу правописни грешки во моите пораки

Затоа ги земав предвид овие 2 точки кои ми се чини дека се клучни. Успеав да ги подобрам моите вештини. Навистина, со помош на CPF, следев обука за француски и поконкретно правопис и граматика. Во сите XX часа часови. Овие часови на учење ми овозможија значително да го подобрам пишувањето на моите пораки. Ти ми го посочи ова, што многу го ценев.

Што се однесува до мојата респонзивност, решив да го користам, како што ми предложивте, Outlook за да се регистрирам и да ги класифицирам сите задачи што треба да ги работам во текот на денот. Така, не заборавам повеќе и внимавам сите да бидат завршени и навреме. Лично, со оваа нова метода наоѓам одредена удобност во работата и пред се сум помирна.

Се надевам дека го цените овој напор за промена и мојата желба да се подобрам.

Затоа си дозволувам да побарам интервју со вас за да разговараме за мојата плата за 2022 година.

Останувам на целото ваше располагање.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: адвокат

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Специјалист по право, јас сум ваш соговорник и привилегиран советник за сите правни проблеми на Компанијата.

Поконкретно, се грижам да ги бранам вашите интереси во однос на индустриската сопственост, како и сите барања за патенти и нивната заштита.

Изведувам конкурентен часовник и не се двоумам да интервенирам во случај на сомневање за копии од вашите патенти. Секој ден ги штитам интересите на компанијата.

Годинава особено го следев досието YY што ни предизвика голема загриженост, беше потребно многу долго време да се постави со помош на адвокатите, беше прилично комплицирано. Но, работев многу, ги барав и ги најдов сите маани на нашите противници. И ние излеговме победници!

Ги анализирам и сите договори, можните ризици, внимавам на еволуциите на законодавството. Јас сум на располагање на сите сектори на компанијата да одговорам на сите прашања и да проверам дали се е во ред.

Сега ја знаете мојата сериозност, мојата достапност и квалитетот на мојата работа.

Затоа си дозволувам да побарам од вас зголемување на мојата плата за 2022 година.

Останувам на целото ваше располагање да зборувам за тоа кога ќе посакате.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: магационер

ПРЕДМЕТ: Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Вработен во фирмата од ХХХХХ, моментално ја извршувам функцијата магационер, управител на магацин.

Вистински професионалец во организација и подготовка на нарачки, ми дадовте, во 2021 година, многу повеќе обврски

 • Ангажиравме нов управувач. Затоа морам да ги закажам неговите наредби да бидат подготвени, да ја проверувам неговата работа одвреме-навреме и да му помагам кога е потребно.
 • Јас управувам со одржувањето на возниот парк со опрема за подигнување
 • Внесувам нарачки на клиенти во ERP
 • Внесувам и нарачки од добавувачи

И јас сум апсолутно воодушевен од довербата што ми ја дадовте и целосно ги преземам моите нови должности. Дури можам да кажам дека сум исполнет во мојата работа.

Како што забележавте, оваа година немавме нула грешки во нарачките од клиентите. Дополнително, воспоставив партнерства со превозници и таму немавме никаков проблем освен 3 доцнења на испораката во 2021 година.

Исто така често сум во контакт со клиенти за испорака на стоки и се оди многу добро.

Сега ја знаете мојата сериозност, мојата достапност и квалитетот на мојата работа.

Затоа си дозволувам да побарам од вас зголемување на мојата плата за 2022 година.

Останувам на целото ваше располагање да зборувам за тоа кога ќе посакате.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: маркетинг

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Штотуку го имавме моето годишно интервју на xxxxxx за време на кое разговаравме за мојата компензација во 2022 година и за можното зголемување.

Сакав да го зајакнам моето барање со давање конкретни примери на успешни задачи:

Компанијата сега е многу поприсутна на социјалните мрежи. Секој ден објавувам фотографија со најпривлечниот можен текст. За ова, јас сум во контакт со продажните претставници од кои собирам информации за клиентите и нарачките што сме ги добиле како и за сајтовите на кои сме учествувале.

Сега испраќаме Билтен на секои 15 дена до нашите клиенти. Јас го пишувам целосно и се грижам за дистрибуцијата.

Конечно, ја забележавте мојата вклученост во компанијата. Јас сум изворот на нови и оригинални идеи. Целосно ги прифаќам критиките кои систематски ги надоврзувам со контрапредлози. Секогаш барам решенија.

Затоа си дозволувам уште еднаш да ве замолам за зголемување на платата за 2022 година. Ова би било вистинско признание за вредноста на мојата работа.

Се разбира, останувам на ваше располагање доколку сакате повторно да зборувате за тоа.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: лекарски секретар

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Вработен во вашата фирма од ХХХХХХ, си дозволувам да ве замолам да закажете состанок за да разговараме заедно за мојата плата во 2022 година.

Најпрво би сакал да ви се заблагодарам за довербата што ми ја давате.

Моите вештини, мојата реакција и мојата инвестиција отсекогаш биле препознаени. Оваа година презедов голем број иницијативи за кои сум сигурен дека резултираа со значително подобрување на функционирањето на фирмата.

Просториите се совршено одржувани и редовно се дезинфицираат. Имам ставено како што ме прашавте чистачка која доаѓа 2 до 3 пати на ден. Така, тоа е безбедност за пациентите, но и за нас.

Состаноците се закажуваат според вашите желби и вашиот распоред. Работиме во добар тимски дух и ги имаме истите вредности: да обезбедиме квалитетна нега на вашите пациенти.

Записниците од консултациите брзо се пишуваат по секоја посета и се испраќаат до вашите колеги доколку е потребно. Немам задоцнување.

Конечно, секогаш останувам на располагање и не ги бројам моите часови доколку им требам на вашите пациенти.

Затоа би сакал да одвоиме малку време заедно да разговараме на оваа тема за време на идниот состанок што љубезно ќе ми го дадете.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барање за зголемување на платата: техничар

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Неодамна се сретнавме за моето индивидуално интервју, xxxxxx. За време на оваа дискусија, побарав зголемување на мојот надоместок за 2022 година. Сакав писмено да ги ставам сите точки што ги споменавме за да ви ги покажам сите дејствија што ги направив:

 • Сè почесто ги придружувам продавачите до клиентите за да дадам техничка поддршка
 • Помагам во производството пред лансирање на нови делови и да проверам дали се е во согласност со нарачката
 • Одговарам по телефон и е-пошта на клиентите кои имаат технички прашања да постават
 • Го проверувам секој цитат
 • Ги подготвувам плановите за валидација

Така што мислам дека сите овие вештини се вистинска додадена вредност за компанијата.

Јас сум особено независен. Моите одговори се секогаш сигурни и брзи.

Конечно, како што знаете, јас сум целосно вложен во мојата работа и секогаш сум на располагање. Продавачите со кои работам ќе потврдат дека постојано сум на услуга на нивните клиенти.

Се разбира, останувам на целото ваше располагање доколку сакате повторно да разговарате за мојата награда.

Однапред ви благодарам за разбирањето и за охрабрувањето што го добив од вас за време на моето годишно интервју.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.

Барајте зголемување на платата: телепроспектор

ПРЕДМЕТ : Мојата плата во 2022 година

Г-ѓа X, г-дин Y,

Вработен во компанијата од ХХХХХХ, моментално ја држам позицијата телемаркетинг.

Од тој датум, стекнав солидно искуство кое ми овозможува во голема мера да ги надминам сите поставени цели.

Навистина, според бројките, јас сум еден од најдобрите телемаркетари:

 • Успевам да остварувам ххх повици дневно
 • Добивам хх датуми
 • Успевам да финализирам многу нарачки
 • Моите извештаи, за продавачите, се многу јасни и ги вклучуваат сите информации што им се потребни за нивните посети.

Во споредба со 2020 година, јас сум многу поефикасен, бидејќи многу подобро ги познавам моите производи и се чувствувам поудобно со изгледите. Сега ги совладам нивните реакции, така ги предвидувам нивните одговори и подготвив аргумент за да ги поминам првите филтри.

Тоа е исклучително тешка функција, бидејќи нашите соговорници немаат време да разговараат со нас и постојано морам да ја наоѓам малата фраза, малиот збор или интонацијата што потоа ќе доведе до состанок.

Затоа си дозволувам да побарам интервју со вас за да разговараме за моето наградување за 2022 година. Навистина ми треба поттик и охрабрување од вас да продолжам да бидам секогаш ефикасен и да го зголемам прометот на компанијата.

Останувам на целото ваше располагање.

Ве молиме прифатете ги, г-ѓа X, г-дин Y, моите многу искрени поздрави.