Скоро суштинско, Microsoft PowerPoint е сигурно веќе инсталиран на вашиот компјутер. Тој е најчесто користениот софтвер за презентација на слајдови во светот. На состаноци со колегите или пред клиенти. Можеби ќе треба оваа апликација да ја илустрира својата поента. Ништо подобро да не ја задржите вашата публика будна од добрата презентација. Хармоничен спој на текстови, видеа и слики. Користејќи вешто Microsoft PowerPoint. Вие ќе бидете во можност да ги совладате содржината и формата. Вашата интервенција ќе добие дополнителна тежина. Најдобрите информации презентирани на кој било начин, веројатно нема да го привлечат вниманието на никого.

Кои се главните карактеристики на Microsoft PowerPoint?

Да ви овозможи да произведувате презентации на професионално ниво. Сè се врти околу „Слајдовите“ во PowerPoint. Ова е како да го именувате на секоја страница или слајд. Сите мултимедијални и пишани елементи што ќе ги групирате заедно. За да го добиете точно резултатот што го сакате. Имате можност подетално да го прилагодите местото на секој предмет во документот. Исто како и другите софтвер во пакетот Office. Findе најдете голем број на јазичиња дистрибуирани по должината на лентата.

READ  Како да ги асимилирате основните основи во Microsoft Word?

Различните јазичиња во Microsoft PowerPoint

 

1. Да започнеме со табулаторот Home.

Тогаш во ова јазиче се појавуваат елементите што ви овозможуваат да ги исечете и залепите. Потоа изберете фонт и наредете ги вашите параграфи. Функцијата што треба да се користи за организирање на изгледот на вашите слајдови, исто така се наоѓа тука.

2. Потоа лево од него, јазичето Датотека.

Сите вообичаени опции се собрани тука. Отворете, зачувајте, печатете, затворете и остатокот.

3. Потоа, да продолжиме со многу важен таб: Вметнување.

Кога сакате да воведете елемент во слајдот. Кликнете на табулаторот за вметнување и додадете го она што го сакате. Слики, видеа, графика, тогаш сè што може да биде корисно за подобрување на вашата презентација.

4. Сега да одиме во табулаторот Создавање.

Откако во табулаторот за создавање, ќе видите збир на теми и режими на бои. Исто така, ќе можете да изберете позадина за вашиот слајд.

5. Да продолжиме со јазичето Преод.

Да напредуваме од една слајд до друга со стил. Findе најдете откако ќе кликнете на Транзиција. Импресивен број на транзиции. Почнувајќи од класично стопено до оригами преку морфоза.

6. Во иста насока, табулаторот Анимации

Во ова јазиче се наоѓа сè што ви треба за да ја стартувате секоја интегрирана компонента. Имате можност прецизно да го конфигурирате изгледот на секој од нив во слајдот.

7. Веднаш по поместување нагоре на лентата, јазичето Слајдшоу

Исто како во вистинска презентација. Можете да го видите точниот изглед на секоја од вашите слајдови. Визуелното прикажување на вашата презентација и продолжете со измените, или застанете тука.

READ  Како да ги чистите социјалните мрежи во минути со Mypermissions?

8. Сега да погледнеме во табулаторот Revision.

Ова е местото каде што се наоѓа Проверка на правопис. Може да споредите и две верзии на истиот слајд и да додадете коментари.

9. Во деветтата позиција, табулаторот Екран

На оваа локација, работиме на ниво на зумирање. На типот на прикажување на слајдот или дури и тој интервенира на маските. Alsoе го најдете и дијалогот за макроа.

10. Конечно завршуваме со јазичето Формат

Кога стапнувате на вашиот слајд е дека кликнувате на нешто што може да се менува. Се појавува картичка што ви нуди различни адаптирани алатки. Алатките што се откриваат се различни за видео, текст, итн.

Дознајте го Microsoft PowerPoint со тоа.

Одлучивте да се откажете од DIY на PowerPoint. Сакате да одржувате говори што ја истакнуваат вашата работа. И ги остави настрана дефинитивно, презентациите со незначителна маса и нечујлив звук. Не е комплицирано. Само треба да одвоите малку време за да ги гледате видеата што ги нудам во оваа статија. Тие ќе ви овозможат да разберете точно како работи PowerPoint. И малку по малку за да биде целосно автономен во креирањето на слајдови на професионално ниво. Willе го дадете својот публика се чувствувате како да го правите ова цел живот. И за разлика од еднонеделен курс за обука од кој ќе заборавите половина по 15 дена. Тие ви стојат на располагање 24 часа на ден. Три триесетминутни сесии, малку вежбање.

READ  Исчистете го вашиот Фејсбук профил, разберете ја важноста на социјалните мрежи за сликата.

И случајот е во торбата.