Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Сите знаеме дека не е лесно да се извиниш на колега или некому. Во оваа статија, ние ви помагаме да ги пронајдете вистинските зборови за извинување е-маил.

Направете измени и дополнувања за зачувување на вашите односи

Во вашиот професионален живот, можеби ќе треба да му се извините на колегата, бидејќи не сте биле во можност да присуствувате на нивниот настан, затоа што сте биле навредливи под притисок, или од која било друга причина. Да не ги труете работите и да одржувате срдечна врска овој колега, важно е внимателно да ги изберете вашите зборови и да ги напишете iteубезен е-пошта и добро се сврте.

Образец за е-пошта да се извини на колега

Еве еден образец за е-пошта за извинување на колега за повредено или несоодветно однесување:

 Предмет: Извинување

[Име на колега],

Сакав да се извинам за моето однесување на [датум]. Постапував лошо и се однесував лошо со тебе. Сакам да ви објаснам дека не е моја навика да се однесувам вака и дека сум преоптоварен од притисокот на овој заеднички проект.

Искрено се жалам што се случило и ве уверувам дека нема да се случи повторно.

Со почит,

[Потпис]

READ  Примерно писмо за оспорување гарнитура за плата