Вашиот работодавец мора да биде информиран и да се согласи

Можеби ќе паднете од столот, но тоа е така: не можете сами да одлучите да организирате аперитив на вашето работно место без претходно да набавите овластување од вашиот работодавец.

Работното место е, во принцип, она што е посветено на времето на професионална активност. Следствено, аперитив со пијалоци, алкохолни или не, помеѓу колеги, за време или надвор од работното време, не може да се одржи во професионални простории. само со договор на работодавачот.

Ова особено ќе ја процени причината за вашето барање, времето во кое сакате да се сретнете (доцна наутро, навечер, попладне) и последиците врз професионалната активност на услугата што ќе биде застанете во ова празнично време ...

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Да го подобрите изговорот на француски со Shadowing? Курс 2