Денес, да ја запознаеме Елоди, поранешна студентка на ИФОКОП Искуства, која избра да тренира преку Интернет за да добие диплома и да ја добие работата од нејзините соништа: Менаџер на заедницата на познатиот ЛИДО во Париз, исто место што и го направи сон уште од детството, каде штотуку се повлече од спортот како танчерка и каде што беше во можност да преземе радикално преквалификување, но на крајот не толку далеку. Навистина, сега е вознемирена зад сцената и паметен телефон. „Секогаш со исто задоволство и задоволство да останам во мојот Меисон де Кор“, уверува таа. Завеса!

Од танц до Менаџмент на заедницата, има само еден чекор (танц), кој не се двоумеше да го направи за да и даде нов поттик на нејзината кариера. Елоди Лакутур (34) е динамична, одлучна, страствена млада жена… и во целост размислува за својата иднина. Или поточно, треба да кажеме „беше“, бидејќи нејзината историја, која ќе ви ја кажеме, се враќа во минатата година.

Професионална танчерка на ЛИДО во Париз веќе 12 години, Елоди успева на сцената, но се прашува за својата професионална иднина. Какво значење да и се даде на неговата кариера кога е неговиот час

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Управувајте со распоредот на проектот