Опис

Создавањето стартап може да се забрза доколку си ги поставите вистинските прашања. Пристапот предложен овде е синтеза на 6-годишна поддршка за речиси 400 стартапи и се заснова на заклучоците од извештајот „Startup Genome“, кој ја проучувал заедничката „ДНК“ на многу стартапи кои доживеале успех и неуспех.

Поранешен директор на Центарот за иновации на Мајкрософт од Валонија (избран за најдобар светски МИЦ во 2010 година во услугите што им се нудат на претприемачите за неговата програма „Boostcamp“), Бен Пикард тука нуди структуриран пристап за да размисли за квалитетот на вашиот проект:

- Теоретска рамка за размислување, 5 клучни димензии на успехот

- Леб / производ

- Клиенти

- Тим

- Деловен модел (и картон за пиво P&L)

- Финансирање

- Уметност на теренот

- посно

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Essentials of Teams (2019)