Пречекорувајќи ги своите стравови

Надминување на вашите стравови, можност во која повеќе не верувате? Што ако ти реков дека може да стане ... движечка сила?

Страв, оваа емоција која може да те замрзне, но сепак, постои за да те заштити и да те стимулира ...

Замислете; се наоѓате во опасна ситуација и овој страв полека се привлекува, време е да се дејствува, нели? Запрашајте се: можеби ова е сигналот да се спасите? Ова исто така може да биде начин да се чувствувате, да одите напред и да реагирате.

Стравот од неуспех, но и вознемирувањето на авионот, да се спречи да му недостасува автобус, да остане ... толку многу различни ситуации, но постојано истата емоција. Вие го споредите со негативен елемент, за среќа, исто така може да ни ја даде оваа мала помош и да го смениме текот на нашиот живот за време на еден проект или одлука за преземање.

Не мислам дека успешните претприемачи не го чувствуваат тоа. Тие неопходно претрпеле во своето патување за создавање на нивната компанија со преземање ризик што имплицира. Целта? Тие презеле иницијатива да одат по нивните проекти.

Првиот чекор е да се почне со разбирање за подобро да се прифати.

Научете да ги надминете вашите стравови денес со ова видео од 2 минути. Немојте да бидете парализирани повеќе и претворете го вашиот страв во мотор за да ве стимулира.

Во ова видео ќе најдете совети и совети кои ќе ви помогнат да се надминете и да го ослободите вашиот потенцијал ... и сето тоа, само во 5 поени:

    1) Средства за мерење : може да се плашиш да успееш толку колку да се плашиш од неуспех ... Слушај го стравот што го чувствуваш и оцени го нивото.

    2) Сигнал наагар : страв како сигнал за акција?

    3) Парадата : подготовка, елемент кој ќе ви даде доверба и ублажување на вашиот страв.

    4Релативизатор Дали си го играш својот живот? Или оние на вашите деца? Одвојте време да размислите за тоа.

    5) Визуелизиран Замислете дека вашиот неуспех е лесен, но замислете дека вашиот успех е уште повеќе!

Немој повеќе да се грижиш, да ги претвориш грижите и да се ослободиш себеси.