Cnam-Intechmer се здобива со етикетата „Pôle Mer Bretagne Atlantique“ за своите три курсеви за обука: Техничка рамка инженерство за морска околина, Техничка рамка за производство и развој на морски ресурси и Диплома за океанограф-истражувач.

На почетокот на септември, Cnam-Intechmer ја доби етикетата „Pôle Mer Bretagne Atlantique“. Поморскиот пол на Бретања, координатор на поморската иновација, е кластер за конкурентност кој обединува повеќе од 350 играчи во поморскиот свет. Ознаката Pôle Mer Bretagne Atlantique е основно признание за Cnam-Intechmer. Тоа ќе овозможи подобра видливост на нашите курсеви за обука и ќе ги зајакне односите со приватни и јавни играчи во поморскиот свет.

Цел на Pôle Mer

Атлантикот Pôle Mer Bretagne спојува компании, лаборатории, истражувачки центри и институции за обука околу поморските иновации во служба на синиот раст. Интервенира во следните области за стратешко дејствување:

Морска одбрана, безбедност и безбедност Морска и поморска море Енергија и рударски ресурси Морски биолошки ресурси Environmentивотна средина и развој на крајбрежјето Пристаништа, логистика и поморски транспорт

Pôle Mer во фигури

1 поморска територија на извонредност Бретања - Плаќа де ла Лоаре 350 членови, вклучувајќи повеќе од половина од МСП 359 проекти обележани од 2005 година