Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Користењето на компјутер не е лесно и искуството ќе ви даде самодоверба и контрола. Но, искуството не е единственото нешто што е важно - има неколку работи што треба да ги знаете за безбедно да работите во дигитална средина.

Благодарение на интернетот, можеме да комуницираме со секого, каде било во светот. Но, оваа прекумерна поврзаност може да доведе до многу ризици, како што се вируси, измами и кражба на идентитет. ……

Во овој водич, ќе научите како да забележувате малициозен софтвер и да ги заштитите вашите лични информации, како и најдобрите безбедносни практики за да избегнете проблеми и да уживате во вашето време на интернет.

Јас се викам Клер Кастело и предавам компјутерски науки и канцелариска автоматизација веќе 18 години. Организирам воведни курсеви за да ги научам основите на дигиталната безбедност.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→

READ  Предности во натура 2021 година