Што значи учење корисен кинески јазик? Кога велам корисен кинески, мислам на фрази и зборови што мора да ги има. Оние што ви овозможуваат да поминете на кинески јазик. Ништо после тоа не ве спречува. За да започнете со учење кинеска калиграфија. Потоа продолжете со 400-те слогови на Пинјин. Но, ако вашата цел е да можете да размените неколку зборови со клиент. Зошто да не го поканите на кафе ако е во посета на Франција. Значи, во овие услови не трошете време. Фокусирајте сè на аудио потопување. Ова е единствениот метод што ќе ви овозможи да бидете кредибилни на многу краток рок. И самите ќе бидете изненадени од добиените резултати. Затоа, дозволувам да ја замислите реакцијата на вашите колеги.

Научете кинески, невозможно?

Воопшто не. Сите правила што ги знаете и тешко е да ги запомните. Како конјугацијата на глаголите и нивните различни деклинации. Или, исто така, договори за пол и број. Сето ова не постои на кинески јазик. Откако ќе ја совладате формата на збор. Немате повеќе прашања што треба да си ги поставите. Неговата форма секогаш ќе остане иста. Не е исклучок од правилото. Но, се разбира јазик без сите овие компликации. Премногу е добро за да биде вистинито. Па, каде е кинеската загатка? Јас би рекол 20% во изговорот и 80% во пишувањето.

READ  Научете странски јазик: бесплатна обука

Специфичност на кинеското пишување

Што се однесува до изговорот. Имате добри дваесет звуци кои не постојат на француски јазик. Но, проблемот може да се реши доста брзо. Од друга страна за читање и пишување. Зборуваме воопшто, и ова во изучувањето на основите на кој било јазик. Меморирање на 1000 најчести зборови. Тоа значи во однос на кинескиот. Запомнете и научете да трагате по секој негов лик. Не е невообичаено по две или дури три години. Некои не добиваат никакви резултати. Затоа, ве советувам ако немате време за сето ова. Одете директно на видеото на дното на статијата. Потоа да продолжиме со кинеската серија поднасловена на француски јазик. Кога ќе достигнете задоволително орално ниво. Потоа можете да се грижите за остатокот.

Бесплатни ресурси за да научите кинески

Под ризик да се повторам. Во професионалниот свет, вашите таленти како калиграф веројатно нема да ги интересираат никој. Прво, проверете дали имате доволно орален багаж. Пред да се удавите во учењето одзема многу време. Еве бесплатни ресурси кои ќе ви помогнат да го сторите тоа.

АН.КИ., Кинеска вештина

Таму имате две бесплатни апликации кои ќе ви овозможат да го асимилирате кинескиот речник преку игра и повторување.

Кине-nouvelle.com

Оваа страница е веб-страницата за извонредност за учење мандарински кинески. Сите ресурси, информации и алатки се таму. Тоа е многу добро позната платформа. Речиси суштински пасус за бесплатна содржина за квалитет.

ArchChines

Список со 9000 кинески карактери придружени со нивниот изговор. Како и многу примери во контекст. (АНГЛИСКИ)

READ  Научете странски јазик со бесплатна обука

Учење кинески е лесно!

Над 90 кратки видеа за сите аспекти на учење кинески јазик. Граматика, изговор и вокабулар.

Кина, кинески

Јутјуб каналот на ентузијаст за азиски јазик. Содржината е главно фокусирана на кинески. Но има и јапонски. Околу 30 претплатници ги следат овие видеа. Доволно е да се каже дека тие се многу интересни за секој почетник.

YOYO - избор на кинески серии

Стотици и стотици часови видеа со професионално објаснување. За дневно потопување во Кина без да се патува.