Учењето на руски јазик може да ви овозможи возбудливи можности.Рускиот, како и кинескиот пазар е огромен. Ако го направите она што е потребно за да зборувате руски јазик. Постои голема шанса ова да има влијание врз вашата кариера. Кирилицата е несфатлива за повеќето луѓе. Ако вие, кога ќе се појави можност. Вие сте оној кој прима руски клиенти. малку со нив кога ќе ја посети продавницата Или кој ќе ги контактира по телефон на барање на готвачот. Јасно е дека ова ќе донесе плус кога станува збор за зголемување на пораките. Особено што потребниот напор е многу помал важно отколку што може да се замисли.

Извори за учење руски бесплатно

Мајсторски

Само оваа страница треба да биде доволна за вас. Секој заинтересиран за учење на рускиот јазик. Пронајдете сè што ви треба на Masterussian.вистинити или лажни почетници, барате бесплатен и квалитетен материјал за самостојно учење. Youе видите се што ви треба таму. Речник, граматика, коњугација, па дури и сликовен речник. Без да заборавите многу информации за руската култура и уметност на живеење.

Секојдневно руски

Веб-страница која нуди лекции по руски јазик веќе 10 години. Ве очекуваат не помалку од 300 лекции во сите области. Сите содржини се поделени по ниво. Вистински почетник, почетник, среден и напреден. Се нудат тестови за граматика и вокабулар. Добар начин да знаете каде точно се наоѓате. Исто така имате можност да вежбате со аудио диктати. Потоа, се разбира, да научите многу стандардни фрази. Богата и разновидна содржина што ќе ви овозможи брзо да научите руски јазик.

READ  Научете странски јазик ефективно: бесплатна обука

Руски.инфо

Ако планирате да работите и да се населите во Русија. Russkyinfo ќе одговори на сите ваши практични прашања. Ова се малку познати информации. Но, мнозинството работници емигранти во европската област. Дали се руски говорници. Целта на дизајнерите на страницата. Промовирајте го учењето на овој јазик. Тие нудат изобилство и разновидна, скоро исцрпна содржина. Збир на курсеви за почетници до специфичен курс за бизнис руски. Многу понудени мултимедијални алатки се со многу добар квалитет. Десет партнери се шират во три земји. Работете заеднички за реализација на содржината на оваа страница. Проект финансиран и поддржан од Европската унија. Искористете ја предноста, бесплатно е.

Лесно руски

Веб-страница која треба да се фаворизира ако сте почетник и имате малку време. Основите на рускиот јазик се изучуваат таму. Делумно благодарение на кратките лекции придружени со аудио запис. Исто така се нудат лесни вежби. Класификацијата на курсот се движи од почетник А1-А2 до средно Б1-Б2. Learnе ја научите руската азбука и ќе продолжите чекор по чекор. До руски вокабулар што се користи во банкарството. Или друга тема како фудбал, пријателство и семејство. Исто така, се нудат две многу практични бесплатни алатки. Кирилична тастатура и изговор на зборови.

Веб-страница на Серж

Веб-страница што ќе ви заштеди импресивно време. Ако сакате да предавате јазици. Традиционални методи на учење. На оваа страница, дизајнерот кој има значајно CV за настава на руски јазик. Собра сите ресурси потребни за сериозно и длабинско учење. Лекциите следат по академски напредок. Затоа, курсевите треба да се изучуваат во ред. Ризик да не разберете сè и да се изгубите. На одредено ниво на владеење на јазикот, можете да вежбате на текстови предложени од наставници заверени на руски јазик.

READ  Научете странски јазик онлајн: бесплатна обука

Русинот со Русинката

YouTube канал со 66 претплатници. Основите на рускиот јазик присутни во 000 видеа со одличен квалитет. Со брзина од 25 минути на ден. Имате можност брзо да ги асимилирате основните елементи на рускиот јазик. Наставничката е сама по руски јазик. Важен детал за прашања во врска со изговорите и акцентите. За останатото станува збор за учење да се брои, да се претстави себе си. На кратко, добра серија на кратки видеа што лесно се апсорбираат. Појдовна точка за запознавање со рускиот јазик.

Серии и филмови со француски преводи

https://www.youtube.com/watch?v=Ro_Erhb6Ia8 : Несоодветно. (2011)

https://www.youtube.com/channel/UCgg0RQHAhwkrfpLr9X2Numg/playlists : Кујната, сезона 1 и 2 комплетирана. Сезоната 3 е во тек.

https://www.youtube.com/watch?v=DjHTWMP_T1U&list=PLOWC5Y01WtC-piPVdL5bNyhst2KeGn7FR&index=10 : На пат кон Берлин (2015)

Можете да најдете други неодамнешни серии на YouTube. Но, за титлите ќе мора да се решите за автоматската верзија. Сè уште е добар начин да се потопите во руската култура.

Мој омилен метод да научам руски

Лично да ги научат основите на кој било јазик. Јас секогаш користам ист метод. Снимам видео со основен речник. Тогаш не си поставувам прашања. Го слушам онолку пати колку што е потребно. Откако ќе можам да се разберам. Ме интересира останатите. Јас потрошив премногу време во минатото со граматика и конјугација. Во работниот свет. Вашиот контакт ќе ви прости за овој вид грешка. Од моментот, се разбира, кога веројатно ќе се разберете. Кога ќе кажам, тој ќе ви прости за вашите грешки. Сè уште треба да бидете луцидни. Ако се претпоставува дека сте двојазични, тоа нема да го сторите. Можеби ви се допаѓа видеото на дното на статијата. Ако сакате резултати брзо. Сигурен сум дека ќе ви биде многу корисен.

READ  Водич за најдобри ресурси за да научите германски јазик