Skilleos: дефиниција на концептот

Скилеос е една од најразвиените веб-страници за обука на француски јазик на пазарот. Веб-страницата веќе бележи во сегашно време не помалку од 700 едукативни и целосни видеа од различни области. Платформата служи како сигурен работен простор помеѓу не помалку од 300 наставници кои ја поминале најригорозната фаза на тестирање и селекција и повеќе од 80 ученици веќе регистрирани на страницата. Целите на Skilleos се големи: да стане најголемата онлајн платформа за обука во светот.

Покрај тоа, стартапот е една од 30-те најдобри нови компании во новиот технолошки сектор со најголем потенцијал за раст. Ова рангирање го направи големото списание „Ентрепрендре“ специјализирано за претприемништво.

Презентација на платформата Скилеос 

Интернет страницата за обука на француски јазик е создадена во 2015 година од Сирил Сегерс. Визијата што го мотивираше основачот на стартапот да ја создаде страницата е следна: да пласира простор за учење специјализиран во секторот за страст и забава. Ова започна од набудувањето дека тој го направил скоро тоталното отсуство на ваква страница на пазарот. Повеќето од многуте онлајн платформи за курсеви се повеќе фокусирани на вештини за учење чисто технички и професионални.

Доколку сакате да имате курсеви за далечина на прашања што се однесуваат на техничкото поле или професионалниот сектор, како на пример, да бидете овластен сметководител, како да инсталирате апликација ... ќе бидете расипани по избор пред тони видеа што ви ќе бидат понудени

Но, ќе имате многу малку содржини ако барате знаење од областа на слободното време (практиката на јога на пример).

Она што ја прави платформата Skilleos единствена.

Со платформата Skilleos, сега имате можност да имате комплетни курсеви поврзани со вашите хоби и активности што ви овозможуваат задоволство, за дополнително да ја разгорите вашата страст.

За да ја одржите и растат повторно и повторно вашата жед за учење во области што се драги на вашето срце, Скилеос се разликува од традиционалната обврзувачка обука на клупите на клупите. За да го направите ова, платформата не само што ви дава можност да учите на свое темпо, избор на темпо (локација, време, достава на курсот и сл.), Туку исто така ви става во контакт со наставниците, наставниците и експертите се крајно страсни за она што го учат. Тие ќе ви ја пренесат преливната енергија до вас.

Скилеос воспоставува квалитетни партнерства

Само големи компании, деловни школи и универзитети доминираат во нивниот сектор и уживаат беспрекорна слика кај јавноста, се избрани да работат во партнерство со стартниот центар Скилеос. Можеме да цитираме меѓу другите Портокал, Смартбокс, Народи и Дискавери, Флонче.

Исклучително разновиден каталог на курсеви

Без оглед на кое поле сте страсни, ќе најдете сеопфатни курсеви поврзани со тоа на Скилеос. Диверзификација на содржината е специфичноста на оваа страница. Оваа посебност му овозможува да се истакне од многу други страници за е-учење кои се фокусираат само на курсеви на предмети што се предаваат на универзитет или во технички професии. Сајтот Скилеос додаде покрај овие типови видеа курсеви посветени на секторите за одмор.

Платформата го комбинира бизнисот со задоволството со мешање на типови курсеви што можат да се најдат таму. Сега имате можност да учите, да се едуцирате додека се забавувате и да се забавувате.

Предметите предаваа на Скилеос

На Skilleos, ќе најдете курсеви фокусирани на 12 различни теми:

 • Часови за уметност и музика;
 • Комплетни курсеви за начин на живот;
 • Комплетни курсеви за спорт и благосостојба;
 • Сеопфатни курсеви за туторство;
 • Комплетни курсеви за личен развој;
 • Комплетни курсеви за софтвер и интернет;
 • Целосни курсеви за професионален живот;
 • Комплетни курсеви за развој на веб;
 • Комплетни курсеви од областа на фотографијата и видеото;
 • Комплетни курсеви за веб маркетинг;
 • Комплетни курсеви по јазик;
 • Комплетните курсеви за лого на автопатски код;
 • Целосни курсеви за млади.

Курсевите за млади, автопат законик, спорт и благосостојба претставуваат вистинска иновација во областа на е-учење. Тие обично не се дадени на платформите за е-учење.

Видеа од курсеви чија содржина е развиена околу теми за млади, како што се исхраната на децата или детално познавање на автопатскиот код, не ги наоѓаме секој ден. На веб-страницата постојат многу целосни курсеви од овој вид.

Специфична содржина за млади и деца.

Благодарение на курсевите за и за деца, кои траат 1 час 30 минути и кои се организирани во различни поглавја кои се движат од 20 до 35, родителите можат лесно да преземат одговорност за образованието на своите мали деца и да забележат извонреден напредок. или поени за подобрување кај децата. Децата и родителите се повикуваат на овие курсеви. Ова помага да се зајакнат врските.

Платформата Скилеос го потенцира учењето јазик на децата. Бидејќи многу добро знаеме дека е во оваа возрасна група лесно да научиме јазик, а тоа во голема мерка благодарение на мозоците на децата што е поприлагодено на овој вид учење.

Другите видови лекции резервирани за луѓе на постара возраст, т.е. адолесценти и возрасни, се различни. Тие траат подолго (5 ч 23) и се поделени во поголем број поглавја (94), за поцелосно учење.

Скилеос се потпира на оригинална содржина

Секогаш мотивирајќи ги учениците да бидат креативни, да ги екстернизираат своите специфичности и нивните средства, ова е она што го прави страницата за е-учење Skilleos нудејќи им на секој курс оригинална содржина, пријатно изненадувачки за стимулирање на студентите.

Дозволете ни да ви дадеме доста оригинални видови лекции:

 • Лекции по уметност и музика : видеа за лекции за основите на Акварел.
 • Лекции за техники за пеење: ние ве научиме како да управувате со стомачното дишење
 • Лекции за цртање: ве учиме како да обоите стрип Фотошоп да ја зајакне својата уметничка страна.
 • Курсеви за личен развој: навистина оригинална содржина што обично не се наоѓа на други веб-страници на курсеви преку Интернет
 • Курсеви по јазик: имате можност да научите вербален и знаковен јазик.
 • Курсеви од областа на Спорт и благосостојба: овде, содржината беше многу разновидна. Може да најдете нови и изненадувачки теми како што се пренатална јога, хербални лекови, постот…
 • Часови за начин на живот: ова е тип на час што содржи најнеочекувана и оригинална содржина (организација на свадби, печење, украсување на вашата соба, стил на облека ... ќе имате материјал за да ве инспирира).

Скилеос е одговорен за избор и сортирање на профилите на наставници и експерти кои ги предаваат курсевите на платформата. Ова е со цел да се понудат висококвалитетни содржини за студентите фокусирани на практика и преземање активности после учење.

Процес на регистрација на Скилеос?

Процесот на регистрација ќе се разликува од еден ученик на друг. Без разлика дали сте почетник или имате напредно ниво по предмет, процесот на регистрација останува ист. Вие сте тој што избира каде што стоите. Секој има право на исти курсеви, а регистрацијата е бесплатна. За да се регистрирате, имате избор помеѓу тоа да го направите од вашиот профил на Фејсбук или преку формулар што треба да се пополни [име, име, име, е-пошта, лозинка и прифаќање на општите услови за употреба и политиката за приватност ]

Како да нарачате лекции

Откако ќе се регистрирате на платформата Скилеос, можете да изберете помеѓу земање претплата или плаќање за курсевите индивидуално според цената на секој курс. Двете опции ви овозможуваат пристап до вашата содржина 24/24.

За да нарачате откако ќе го изберете курсот што сакате да го научите, ќе имате само 3 едноставни чекори што треба да ги следите

 • Прв чекор: потврдување на изборот на вашата обука.
 • Втор чекор: добивате потврда за приемот на вашата
 • Трет чекор: влезете во вашата лична област Skilleos откако ќе ја извршите вашата исплата

Не заборавајте да ја зачувате потврдата за прием во вашето поштенско сандаче, што ќе послужи како доказ во случај на спор.

И тука е направено !! Сега можете да имате пристап до вашите курсеви во секое време, а тоа на неколку поддржува. Исто така, секако ви се нуди историја за набудување за да го видите вашиот напредок. Курсевите не се преземаат. По полагањето на курсот, имате можност да го оцените или да оставите коментар што ќе послужи како упатство за другите студенти. Исто така, можете да пробате два или три курсеви бесплатно. Но, за да имате корист од оваа функционалност, прво мора да се регистрирате.

Скилеос ви дава сертификат на крајот на вашиот курс

На крајот на секој курс ви е даден сертификат за да го оправдате крајот на обуката. Само треба да ги следите упатствата дадени за да добиете диплома.

Различните понуди на Скилеос

Секоја регистрација на Skilleos е бесплатна, сепак имате избор помеѓу 2 понуди:

За да имате пристап до курсевите на платформата Skilleos, можете да изберете или да земете месечна претплата без обврска што чини 19,90 месечно, давајќи пристап до сите курсеви 24 часа на ден и 24 дена во неделата, или ќе изберете да '' Купете ги курсевите индивидуално. Цените во овој случај ќе варираат во зависност од избраниот курс.

Имате целосна слобода во вашата месечна претплата, со можност да престанете или да продолжите со претплатата доколку сакате. Ако сакате да ја прекинете или претплатите претплатата, мора да отидете во делот мои претплати на вашиот Skilleos интерфејс. Ако ја изберете опцијата за месечна претплата, ќе имате пристап до сите поглавја од сите курсеви во секое време.

Месечната опција за претплата е поделена на четири одделни понуди

Опција за месечна претплата од 19,92 € што дава пристап до неограничена содржина, опцијата за 3-месечна претплата од 49 € со намалување од 10,7 € можно е да се понуди на друго лице, опција полугодишна претплата 89 € со намалување од 30,4 €. Можете исто така да го понудите на трето лице и опција за годишна претплата која чини 169 € со 70,8 € попуст. Оваа формула можете да ја дадете и на некој друг.

NB Важно е да се напомене дека за време на периодот на затворање, платформата е бесплатна за сите ученици и учениците. Ова е вистинска придобивка за сите работници и вработени кои сакаат да се ажурираат и да стекнат други важни вештини што ќе им овозможат да растат професионално.

Вистинско засилување е што платформата „Скилеос“, лидер на курсеви по француски јазик преку Интернет, им дава на сите оние кои сакаат да извлечат максимум од овој период со обука од дома.

Предностите и предностите на Скилеос

Конечно, ако Skilleos е првата платформа за забавни курсеви на француски јазик, тоа е затоа што има:

 • високиот квалитет на видеата и разновидноста и неограничената количина на темите и предметите што се изучуваат. Сите возрасни групи ја наоѓаат својата сметка
 • квалификувани и строго избрани наставници и наставници.
 • Отворена платформа достапна во секое време за сите ученици
 • понуди и промоции прилагодени на вашите потреби.
 • Однос помеѓу квалитет и цена прилагодена на очекувањата на корисниците.

Просекот од 80 ученици кои се регистрирани и задоволни од квалитетот на содржината и квалитетот на добиените услуги на платформата е 000%. Овој повеќе од висок просек е оправдан со фактот дека овие студенти претпочитаат лекции во видео формат, отколку лекции на хартија. Тие полесно учат со овој метод. Тие сметаат дека е подинамичен и позадигнат. Студентите стануваат зависни од тоа и трошат знаење без воопшто да сакаат да престанат.

Недостатоци и слаби точки на Скилеос

Неколку негативни страни за кои може некој да го обвини Скилеос се: Ниту една човечка работа не е совршена и тимот на Скилеос го сфати тоа како што треба. Ова е причината зошто можеме да забележиме дека тие постојано ги оптимизираат функционалностите на платформата. Ние исто така можеме да го забележиме многу ригорозниот процес на избор на наставници и професори. Некои од нив може да бидат обесхрабрени од должината и тешкотијата на процесот на вработување. Помалку развиен каталог на курсеви во споредба со големи платформи како Удеми.