Здраво! Дали сè уште се прашувате како ќе научите германски?

Јазик што го зборуваат речиси 100 милиони говорители во Европа, што го прави најзборуваниот јазик во ЕУ. Тој го претставува официјалниот јазик на седум земји како Германија, Австрија, Лихтенштајн, Швајцарија, Луксембург, Белгија и италијанскиот регион Јужен Тирол. Покрај тоа што се зборува во околу десет земји без да биде официјален јазик.

Навистина, Германија е една од големите светски сили и игра клучна улога од политичка и економска гледна точка. Говорењето на овој јазик значи отворање кон големата културна разновидност, истовремено нудејќи деловни можности во многу европски земји.

Во денешно време, совладувањето на германскиот јазик е суштинска предност за професионалниот свет, тоа може да ги отвори вратите за вашата кариера, особено кога знаеме дека многу меѓународни компании имаат свои седишта во земјите од германско говорно подрачје. И со добра причина од средно училиште, овој германски јазик веќе се нуди како втор училишен јазик. Покрај овие предности, тоа ќе биде корисно при патување и за дискусии за време на вашиот престој со нас, во Алзас и Мозел што зборува германски!

Како Французин, учењето јазик како германскиот не е лесно, особено кога сте навикнати да зборувате латински јазик. Напорот не е најмалку, но ќе биде многу корисен подоцна. Составивме целосен водич со ресурси и совети кои ќе ви помогнат да го научите јазикот на татковината на Гете.
Ќе можете да ги истражите сите ресурси на интернет потребни за учење германски јазик, собрани во комплетна и лесна за читање статија.

Разновиден избор кој ќе одговара на сите: почетник, средно или повисоко ниво!
Со користење на платени услуги или бесплатни услуги: најдобри блогови, мобилни апликации, видеа, подкасти, специјализирани сајтови, ќе ги имате сите клучеви при рака за да започнете со обука во целосна автономија.

е вака!

 


 

 

Откријте разновидни и сеопфатни страници кои ќе ви овозможат да ги разберете сите аспекти на јазикот (читање, пишување, Откријте разновидни и сеопфатни страници кои ќе ви овозможат да ги разберете сите аспекти на јазикотвокабулар, изрази, граматика, итн.)

Нашиот избор на комплетни и професионални страници што постојат на веб!
Се погриживме да ги избереме за да ви донесеме различни методи на учење во различни формати: блогови, специјализирани и кооперативни страници, списанија, речници, професионални страници. Истражете ги и учете на различни начини: конјугации, вокабулар, граматика, читања. Овие ресурси ќе ви овозможат брзо да се асимилирате за да зборувате на германски на напреден и професионален начин со целосна доверба.

БиБиСи Научете германски :
Официјалната веб-страница на БиБиСи има голем број бесплатни онлајн ресурси и секогаш висок квалитет на наставата. Има по нешто за секого, почетници и средни нивоа; граматика, вокабулар, изрази, медиуми како што се радио, ТВ, видеа, списанија. Практично, многу комплетно, Би-Би-Си го задржува својот сериозен и професионален ранг во областа на изучувањето јазици.

Дојче Веле :
Фокус на оваа страница од Дојче веле, германската меѓународна дистрибутивна услуга, која нуди плејада бесплатни курсеви и модули со одличен квалитет.
Изберете го вашето ниво, почетник или поискусен, како и видот на курсот што го сакате: обука, видеа, подкасти или работни листови за печатење. Оваа многу комплетна платформа ќе ви овозможи да го откриете и/или да го консолидирате вашето ниво.

Брз преглед на курсевите кои ќе ви помогнат брзо да напредувате:

мисија Берлин :
Откријте го германскиот јазик благодарение на детективската серија полна со пресврти (ниво А1).

Радио Д :
Аудио курс во неколку епизоди за да им помогне на студентите да го обучат нивното усно разбирање (нивоа А1/А2).

Deutsch Interaktiv :
за самостојно учење: 30 часови со вежби, тестови и работни листови. Препорачливо е да имате одредено знаење за овие курсеви. (Нивоа А1, А2, Б1).

Deutsch – warum nicht :
Авантурите на Андреас, студент по новинарство. Забавно, овој курс е составен од четири серии од 26 лекции со вежби, дијалози и аудио секвенци за преземање. Наменет е за почетници и напредни ученици. (Нивоа А1, А2, Б1).

Висо Нихт :
Многу разновидна колекција на секојдневни сцени од Германија, Австрија и Швајцарија заснована на аудио секвенци. Нема ништо слично за да се нурнете во животот на германскиот говорител!
Таа е наменета за ученици од напредно ниво (ниво Б1).

Германски јазик со Jojo :

Серија која ги раскажува авантурите на една млада Бразилка која пристигнува во Келн. Учете следејќи ги 33-те епизоди (нивоа Б1, Б2).

Marktplatz :

Курс за економски германски јазик преку кој ќе научите конкретни термини, лексички полиња и идиоматски изрази кои се однесуваат на финансиите, трговијата, маркетингот.
За да го следите, веќе мора да имате добра основа за Б2 ниво.

Loecsen :

Оваа страница може да се спореди со еден вид водич за разговор!
Ќе ви понуди можност да научите или прегледате суштински изрази или зборови во секојдневниот живот. Категоризирано по теми и од најосновните како „здраво“ до фрази како „сакаш да излезеш вечерва?“ », ќе ги имате основите! Идеален за брзо поминување за време на престојот што зборува германски.

Малку дополнително: PDF и MP3-датотеки за преземање (платени).

Гете институт :

Глобално активниот културен институт на Сојузна Република Германија. Платформата обезбедува ресурси за да им помогне на младите да учат германски јазик: вежби на различни нивоа, документи, видеа, разговор и форум за размена и вежбање германски со други ученици. Исто така, ви овозможува да полагате испити и да одите на интеркултурна образовна размена во Германија.

Лесен германски  :

Суштинската заедница, од 4 милиони корисници на Интернет, препознаена по сеопфатните и забавни курсеви! Вистински бесплатен кооперативен сајт кој нуди голем број вежби (тестови, граматика, правопис, вокабулар, аудио), креирани од корисници и потврдени од креаторите на страницата. Други алатки, вклучително и форум, ви дозволуваат да разменувате и ќе ги најдете сите одговори на вашите прашања. Добра можност да се усовршувате секој ден, додека се забавувате.

Курс по германски јазик :
Многу комплетен сајт за учење онлајн, благодарение на лекциите за изговор, варијации, вокабулар, глаголи, конструкција на реченици... многу добро богатство на лекции и информации. Ќе најдете и видео секција за интерактивни онлајн курсеви. Тој, исто така, има многу добро направен канал на YouTube за да ви помогне.

Германски информации :
Платформа 3 во 1 бидејќи се фокусира на учење јазици, култура и корисници на Интернет. Навистина ќе најдете курсеви со сите нивоа, лекции, граматички вежби, аудио содржини и видеа, повеќејазичен форум за споделување со заедница на ученици како вас, како и речник. Оваа страница нуди модерен и многу сеопфатен метод, уште повеќе, нуди и практични информации за живеење и работа во Германија и Австрија. Секако еден од најкомплетните сајтови!

Тренер за правопис :
Сајт напишан на германски и за оние кои веќе го владеат. Предноста на оваа страница е тоа што ќе ви помогне, како што кажува неговото име, да го продлабочите вашето знаење за правопис.

Таму ќе најдете бројни вежби, со објаснувања, за да ве обучат за правилна употреба на јазикот.

Вокабуликс :

Ништо не е поважно од збогатување на вашиот вокабулар за успешно да зборувате на странски јазик. Оваа страница е совршен портал за обука за учење на многу зборови од германскиот вокабулар во слики.
Имате избор помеѓу неколку нивоа (V1 V2 V3), најдобриот дел е што за време на вежбите можете да го видите вашиот напредок и постигнатите резултати.

Термин :

Признаена организација специјализирана за лингвистика повеќе од 30 години. Нуди онлајн списание посветено на изучување германски: практичен водич, онлајн тестови, совети за јазикот кои ќе ви помогнат да вежбате конјугација, вокабулар и граматика. Ова списание, покрај статии, содржи листови со вокабулар и други вежби. Ќе најдете различни формули во форма на пакет како хартија + дигитален пакет за да вежбате разбирање германски и да го подобрите вашиот изговор. Пакетите што се нудат таму се сите платени, едноставно треба да се регистрирате во членската област и да ги нарачате вашите пакети.

Scholingua :

Вистински тренер за конјугација и навистина ни треба, особено кога учиме нов јазик! Презентира табели за конјугација и ви овозможува да вежбате конјугирање на повеќе од 10 глаголи на германски додека добивате корисни информации (преводи, синоними, примери итн.).

 


 

Асимилирајте го јазикот течно благодарение на изборот на видеа и подкасти

 

Асимилирајте го јазикот течно благодарение на à избор на видеа и подкасти

За визуелни и аудитивни сеќавања, овој дел ќе ве задоволи.
Ќе ги најдете најдобрите видеа и подкасти достапни на веб. Тие се многу добар начин да научиме јазик како германскиот што не е секогаш лесен за нас Французите. Така, во овие случаи нема ништо како учење на забавен и интерактивен начин. Можете да научите каде и кога сакате.

Клучните зборови: видеа, подкасти и канали на YouTube за да ве обучат на германски јазик.
Учете поинаку со флуидност и леснотија!

Линденштрасе :
Култна германска серија од која треба да се учи? Совршен за да ви помогне да ги консолидирате основите додека уживате во не лоша германска серија. Ќе имате пристап до сите видео епизоди и ќе може да се претплатите на подкастите.

Kubus :

Платформа, направена во Гете-институт, базирана на културни видеа кои датираат од 2003 до 2007 година.

Повеќе од четириесет видеа во краток формат (околу петнаесет минути) кои се однесуваат на општествени, културни и политички настани и појави во Германија. Овие видеа се придружени со текст кој ви помага со опишување на темата и контекстот.

Deutsch Online Lernen :

Многу добар канал на YouTube со бројни видеа (околу дваесет лекции) кои се однесуваат на вокабулар, граматика итн. Видеата се добро произведени и ќе ви помогнат да научите германски.
Исто така постои и веб-страница каде што можете да ги најдете сите лекции и видеа.

Каналот на Соња Хубман на YouTube :

Добар број видеа за овој многу пријателски полиглот! Соња нуди лекции со преводи. Искусен, нуди германски часови со француски преводи. Неговите видеа се добро конструирани и ве тераат да сакате да ги гледате и затоа учите!

Германски - Версајска академија 11 :

Веб-страницата на Версајската академија, многу добро дизајнирана за учење германски јазик, нуди, покрај другите игри и курсеви, различни подкасти на различни теми како што се: карневал, обиколка на Версајската палата со самоводење, тема на работа или забави…

Аудио тренер :

Изработен од Дојче Веле, Audio-trainer ви овозможува да пребарувате аудио датотеки наменети за нивоата А1 и А2! Тоа се 100 кратки основни лекции за вокабулар, прецизни, корисни на дневна основа и кои ќе ви овозможат да работите на вашиот акцент!
Она што е интересно е можноста за преземање на курсот во MP3 или PDF, доволно за да се разликуваат задоволствата на аудиото!

Grüße aus Deutschland  :

Платформата за подкасти на германски јазик, со различни теми, креирана од Гете институтот. Подобрете ги вашите јазични вештини и знаења за Германија со 60 забавни епизоди! бидејќи сè е на германски. За да можете навистина да разберете сè што сте слушнале, можете да ги преземете сите ракописи на подкаст како PDF-датотека.

Deutsch für Euch :

Англиски канал со речиси 200 претплатници, понуден од Катја, хумористична учителка. Добра алтернатива за учење германски додека го зајакнувате англискиот.

Главната цел на каналот е да обезбеди сеопфатни граматички објаснувања кои се достапни за секого!

Бавен германски :

Различни подкасти, со германски преводи на YouTube создадени од Аник Рубенс и кои постојат од 2007 година. Целта е да се обезбедат вежби за слушање со разбирање за германските ученици ширум светот.
Можеби имате пристап до премиум содржина, достапна на www.slowgerman.com.

 


 

Забавувајте се да учите со леснотија

 

Забавувајте се да учите со леснотија

Што ако малку го смениме начинот на кој учиме за да се забавуваме? Одличен начин да се комбинираат забавата и учењето! Наведовме неколку ресурси кои ќе забавуваат повеќе од една личност: игри, песни, видеа, квизови, социјални мрежи... ајде да одиме! 

Германскиот е добар :

Страна, создадена од наставник по германски јазик, многу добро снабдена бидејќи прикажува скоро 200 игри за да го усовршите вашиот германски јазик: игри со зборови, приказни, интерактивни игри на многу специфични теми... имате нешто за добро да се забавувате.

Babadum :

Многу пријатен сајт за консолидирање и учење на основниот вокабулар. Методот е едноставно да се игра со зборови на 14 различни јазици, вклучувајќи го и германскиот. Го имате изговорот секогаш кога ќе ви се претстави некој збор.

Lernabenteuer Deutsch :

Забавна бесплатна апликација за iPhone, iPad и Android создадена од Гете институтот. Тајната на „небесниот диск“ е „сериозна игра“, многу забавна и на германски јазик, наменета за А2 ниво. Тоа е авантуристичка игра која ви овозможува да го зајакнете вашето знаење за германскиот јазик, доживувајќи возбудливи авантури додека се обидувате да решите загатка што нема да ве остави рамнодушни!

Бесилка24 : Едноставно обесен човек, германска верзија! Подгответе се за бесилка!

Квиз за спричборд  :
Квиз исклучиво на германски и кој ви овозможува да го тестирате вашето знаење за германските поговорки.

Дојче Веле  :

Повторно, оваа многу разновидна страница ви овозможува да научите германски јазик во сосема поинаква форма: слушајте и гледајте клипови од германскиот хип-хоп, многу популарна музика, која ќе ја погоди новата генерација. Мешавина на учење музика и германска култура!

Speaky :

Мобилна апликација достапна на iTunes и GooglePlay. Speaky е глобална заедница за размена на јазици. Како социјална мрежа, ќе научиш јазик со дописник и самиот ќе им го учиш мајчиниот јазик.
Врз основа на взаемна помош и размена, и двајцата ќе можете да напредувате во иста насока преку разговор преку аудио или видео повик.
Нов начин за учење додека стекнувате пријатели од целиот свет.

busuu :

Друга виртуелна заедница во форма на мобилна апликација и достапна на iTunes и GooglePlay. Учете германски поинаку: покрај размената и помошта од сите членови на заедницата, ќе имате пристап до интерактивни лекции, како и помош од сите членови на заедницата.

Некои курсеви се наплаќаат.

Мојата јазична размена :

Една од првите локации базирана на размена на заедница со цел учење јазик. Што го прави многу голема заедница, но со донекаде стар интерфејс. Затоа ви овозможува да кореспондирате со придружници од четирите страни на светот со цел да го научите нивниот јазик и обратно! Време е да запознаеме Германци!

 


 

Усовршете го вашиот акцент и вежбајте да звучите како вистински локал

 

Усовршете го вашиот акцент и вежбајте-ти изгледаш како вистински локалец

Не грижете се, акцентот доаѓа со вежбање! И покрај фактот што германскиот дел изгледа комплициран поради неговиот акцент што е многу различен од нашиот, сосема е можно да го усовршите додека не го добиете совршениот германски акцент! Целта: да ги натерате сите да ве разберат и да зборуваат со спокојство. Само треба да ги имате вистинските ресурси и тоа е тука!

Форво германски  :

Сајт кој наведува скоро 130 зборови и кој ви овозможува да го подобрите вашиот изговор. Овој метод се заснова исклучиво на изговорот на зборови кои самите се снимени од корисниците и заедницата на Форво. Сè што треба да направите е да ги внесете саканите зборови во лентата за пребарување и пребарувачот ќе ви ги донесе различните снимки, често со неколку акценти во зависност од земјата и регионот.

Многу добра помош за разбирање како да се изговараат звуци и зборови на германски.

Duden :

Сајт поврзан со речник целосно на германски. Ви нуди дефиниции за германски зборови, се фокусира на изговорот и честотата на појавување на германскиот јазик. Можете исто така да купите дополнителни речник книги на одредени теми.

Лексилози :

Многу практичен и корисен водич кој ви овозможува да ги знаете основите на германскиот изговор. Многу лесен за користење, го пишувате својот збор на германски во лентата за пребарување и на крајот оддесно ги избирате различните понудени страници за слушање на неговиот изговор. Имате дури и избор и затоа можете да се забавувате споредувајќи.

Гете верлаг :

Многу интересна страница која ви овозможува пристап до многу изговори на зборови, во зависност од различни теми: на аеродром, во зоолошка градина, во кино итн. Тоа е направено на англиски јазик, но е многу едноставно да се разбере за оние кои не се експерти за англиски јазик. Исто така, имате можност да купите онлајн специјална аудио книга за изучување на германски јазик (француско-германски).

Јазичен водич :

Двојно интелигентни функции благодарение на овој звучен водич. Многу корисен ресурс бидејќи ви овозможува и да го слушате изговорот на зборовите, а исто така да научите основен вокабулар (изрази, бројки и азбука) на германски.
Сè што треба да направите е да го поставите курсорот на зборот или изразот за да го слушнете неговиот изговор. Исто така, имате можност да полагате онлајн тестови за да видите како напредува вашето учење.

 


 

Учете во движење со апликации за вашиот паметен телефон

 

Учете во движење со апликации за вашиот паметен телефон

Номадизам и мобилност за учење каде било.
Ги најдовме најдобрите мобилни апликации за вас, оние за почетни нивоа кои се фокусираат на вокабуларот, но и за понапредни нивоа (A1/A2), тие ќе ви овозможат да научите брзо, од каде било и да бидете автономни. Отсега па натаму, носете го вашиот наставник по германски јазик во џеб. 

Deutschtrainer А1  :

Одлична апликација од Гете институтот, страница за вежбање на основен вокабулар и структури на реченици преку вежби, крстозбори и игри за IOS и Android (ниво А1). 

Играј сега  :

Нова апликација, која може да се преземе бесплатно, исто така развиена од Гете институтот, која ви овозможува да научите германски преку „град на зборови“. Затоа, во форма на игра и во интерактивност со други играчи ќе можете да го научите и збогатите вашиот вокабулар за нивоата А1/А2.

Duolingo :

Учете редовно и 5 минути на ден! Апликацијата повторно е ставена во нашиот врв, бидејќи се чини дека е апликација број 1 избрана од корисниците на Интернет кога станува збор за учење јазик!

Забавно и во форма на видео игра благодарение на системот на награди, ви нуди различни лекции кои ви обезбедуваат нови зборови во речник според темите. Слушајте, читајте и пишувајте според вежбите и секоја успешна лекција ви гарантира поени кои ќе ве одведат на следното ниво. Методот се заснова на вежбата за преведување.

Тандем :

Вежбајте да зборувате германски со луѓе од целиот свет! Интерактивна и базирана во форма на лингвистичка заедница, апликацијата ви овозможува да разменувате и да комуницирате со други корисници во форма на инстант пораки или гласовни пораки. Исто така, ќе имате пристап до алатки за корекција и преведување на јазикот.
Германски можете да научите со некој од Германија додека тие учат француски со вас. Околу 2 милиони корисници меѓусебно си помагаат, одличен начин да се овозможи културна размена покрај учењето германски. Ја цениме и можноста да имаме пристап до тутори достапни за интензивни часови.

Memrise:

Оваа апликација е одлична за почеток! Неговиот метод: „пространо повторување“, односно учење зборови од вокабуларот додека не ги заборава. Како што сугерира неговото име, „Memrise“ ви овозможува да меморирате зборови и реченици, благодарение на повеќе од 200 курсеви создадени од експерти, со избирање на точниот одговор од списокот што ќе го добиете на крајот од секоја сесија и кој ќе ви овозможи следете ги зборовите што ви беа најтешки да ги научите. Следете ја вашата статистика и учете во секое време благодарение на неговиот офлајн режим. Паметна апликација со која нема да си го губите времето. 

Квизлет :

Онлајн едукативна услуга од Соединетите Американски Држави, каде што повеќе од 30 милиони студенти и наставници ја користат секој месец. Врз основа на истиот метод на „повторување на растојание“, оваа апликација е сосема нов начин за проучување. Многу интерактивно, можете или да пребарувате меѓу 214 постоечки списоци или едноставно да креирате своја со додавање термини и дефиниции. Прилагодете ја вашата сопствена табела за учење, добивајте оценки и подобрете ги вашите оценки со учење со карти, игри и други активности. 

Ракетни јазици :

Благодарение на оваа апликација, вие главно го вежбате јазикот усно. Вежбите се во аудио форма: повторувате зборови или дијалози користејќи снимки што сами ги правите за да го следите вашиот напредок. Исто така, имате можност да ги преземете лекциите на вашиот мобилен телефон за да им пристапите без да ја користите апликацијата. Многу добра основа бидејќи има повеќе од 60 часа интерактивни аудио курсеви, курсеви за јазик и култура, препознавање глас што ви овозможува да го подобрите вашиот изговор на илјадници реченици, како и лекции за пишување.

Имате можност да имате премиум пристап за пристап до сите вежби. 

PowerVocab :

Забавна апликација која си игра со зборови! Навистина, многу добра апликација за оние кои сакаат драсканици, крстозбори, џелати или други игри. Едноставна, но ефикасна техника: ви се дава збор во форма на картичка и мора да ја изберете точната дефиниција.
Тоа ќе ви помогне да го продлабочите вашето знаење за јазикот додека градите силен и траен речник, бидејќи содржи и речник за тешки зборови. Добар начин за учење!
Благодарение на овој дарежлив избор конечно ги имате сите ресурси што ви се потребни за вашето учење! Престанете да го правите германскиот недостижен јазик!

 


 

 Вклучете ги вашите деца уште од мали нозе

Вклучете ги вашите деца уште од мали нозе

Запознајте ги вашите деца со германскиот јазик уште од мали нозе. Добро знаеме дека темелите се изградени млади, затоа искористете ги предностите на овие различни веб-локации и мобилни апликации за да ги ставите на патот кон учење германски јазик.
Забавни и креативни, овие алатки ќе бидат добар начин за учење и комплементарни на училиштето.

Тедилингва :

Сајт на германски посветен на учење германски јазик за вашите мали деца. Многу игри, песни и активности кои ќе ги натераат да го засакаат германскиот јазик!

Стефани Рејмонд :

Блог богат со ресурси бидејќи моментално има повеќе од 1000 средношколски вежби за учење германски јазик. Типични вежби: лексички, граматички, изговор или цивилизациски со различни теми од секојдневниот живот. Можете да изберете според нивото на вашето одделение (од основно до 3. LV2).

Едука јазици деца :

Специјализирана платформа за методи на странски јазици за деца на возраст од 3 до 11 години. Многу комплетен сајт со голем број на едукативни ресурси за изучување германски јазик. Повеќето од понудените едукативни материјали се платени за: ДВД-а, книги, ЦД-а, списанија, детски рими и едукативни игри.

Добар број двојазични курсеви за подигање на свеста и лесно и забавно учење германски јазик дома! 

Помош на германски  :

Сајт создаден од S. Renoncé наменет главно за средношколци.
Обединува повеќе листови за помош на германски јазик, засновани на ревизии на граматика, вокабулар, глаголи, сето тоа особено за испитите BAC.
На страницата се присутни и малку историја, изговор и култура.

Помлад  :

Онлајн списание за деца. Бидејќи е целосно на германски, најдобро е вашите деца веќе да имаат добро ниво на вокабулар. Ова списание ќе им помогне да асимилираат уште повеќе вокабулар и да го подобрат своето знаење!