Соприсутноста на Интернет, скоро сите се запознаваат со споделување на датотеки. Но, ова може да стане грижа кога станува збор за трансфер на големи датотеки. Во случај на употреба на поштенски сандачиња, Yahoo, Gmail, итн., Не е можно да се испраќаат документи кои тежат повеќе од 25 MB. На социјалните мрежи како што е Whatsapp, максималната големина на датотеката е 16 MB. Ова е причината зошто некои платформи се појавија за да ја исполнат оваа потреба голема споделување на датотеки онлајн. Значи тука е 18 онлајн услуги за да испраќате големи датотеки и без натписи.

WeTransfer

WeTransfer еден од сајтови за испраќање тешки датотеки најчесто користени во светот. Тоа не бара регистрација и ви овозможува да испратите околу 2 Go датотеки при секој пренос, а тоа до дваесет луѓе истовремено. Важноста за складирање на вашите датотеки е ограничена на 2 недели. Во текот на овие две недели, сите подигнати датотеки се зачувуваат во папка во ZIP формат. За да го продолжите времето за хостирање на вашата датотека онлајн во траење од 4 недели или повеќе, ќе треба да добиете лиценца на веб-страницата на издавачот.

Испрати насекаде

Испрати насекаде е сајт за испраќање големи датотеки со капацитет од 4 GB. Не е неопходна регистрација ако ја користите опцијата "директно испраќање", што не е случај ако изберете да генерирате врска за преземање или да испратите до пошта. Шестцифрен код се појавува на вашиот екран откако ќе ја поставите датотеката на страницата. Овој код мора да му се соопшти на вашиот примач, така што тој ќе го внесе на страницата под дијалог прозорецот „примач“ за да ја преземе испратената датотека.

SendBox

SendBox е тешка страница за споделување на датотеки кој нуди можност за пренос до 3 Go за бесплатно. Кога ја поставувате датотеката на страницата, се генерира линк, врската што ќе ја испратите по е-пошта до вашиот примател. Датотеките се чуваат таму до 15 дена. Можете да ги синхронизирате вашите уреди за пристап, споделување и испраќање на датотеки побрзо. Само инсталирајте го софтверот на вашиот компјутер и на вашиот Android телефон.

TransferNow

На оваа платформатоа е можно пренесувајте тешки датотеки максимален волумен на 4 GB. Можно е да се пренесат во близина на 250 датотеки по пренос за ограничување на 5 трансфери дневно на TransferNow. Споделувањето на вашите датотеки може да биде заштитено со лозинка. Датотеката може да се пренесе на 20 луѓе истовремено за време на истиот пренос. Овие датотеки остануваат достапни на сајтот за преземања за време на 8 дена за нерегистрирани лица и 10 дена за оние со сметка на Freemium.

Grosfichiers

Како што е опишано по име, Grosfichiers дозволуваиспрати големи датотеки со тежина на 4 Go. Тоа е едноставна платформа за користење. Можете да испратите вкупно 30 пораки истовремено. Вие само треба да изберете датотеки за споделување на сајтот. Кога сите датотеки се поставени, напишете порака до примачот. Потоа можете да ја испратите пораката и сите датотеки кон вашите контакти.

Пресече

C'est le сајт за испраќање големи датотеки идеален. Пресече нуди потполно бесплатна употреба и ви овозможува да пренесувате датотеки без ограничувања на тежината! Оваа страница не вклучува комерцијални реклами во својот интерфејс. Валидноста на датотеките е максимум една недела. Сепак, овој период на важење може да се прилагоди според вашите потреби. Исто така е можно да ја прилагодите содржината што треба да се прикажува за време на преземањата, а исто така и дизајнот на страницата за преземање. За подобра заштита на вашите датотеки, можете да додадете лозинки за да комуницирате со вашите примачи.

pCloud

pCloud испраќа датотеки до 5 GB. Со новите модификации направени во оваа алатка за пренос, сега е можно да испраќате датотеки со големина до 10 GB! Работата на оваа платформа не бара никаква претходна регистрација и испраќање датотеки по е-пошта е дозволено само за десет примачи истовремено. Платформата нуди импресивна брзина на пренесување, независна од големината на датотеката. Границата за бесплатно складирање по корисник може да биде до 20 GB.

Filemail

Filemail е одличен сајт за испраќање големи датотеки. Овозможува испраќање датотеки над 30 GB! Преземањата се неограничени на оваа страница, бидејќи валидноста на датотеките е утврдена на 7 дена. Filemail е платформа која многу лесно се интегрира со вашата е-пошта. Претставува апликации и приклучоци за вашите уреди (Android, iOS). Не бара каква било регистрација или инсталација за корисниците. Лесен е за употреба, сигурен и брз.

Framadrop

оваа една е софтвер со отворен код за испраќање тешки датотеки. Оваа страница ви овозможува да испраќате документи во целосна доверливост. Максималната јачина на звук за секоја датотека не е наведена на страницата. Времето на истекот зависи од вашите потреби (еден ден, една недела, еден месец или два месеци). Дури е можно директно да ја избришете споделена датотека по првото преземање ако сакате. Степенот на приватноста на оваа страница е висок. Вчитаните датотеки се шифрираат и чуваат на нивните сервери, без да бидат во можност да ги декодираат.

File Dropper

File Dropper може да испрати максимална големина на 5 GB. Не е потребна регистрација како кај сите претходни сајтови. Времето за складирање на датотеката на сајтот е 30 дена. Ова ви дава доволно време да ја споделите врската за преземање со вашите примачи. Можно е да се префрли било кој тип датотеки на оваа платформа. Било да е тоа звучни датотеки, видеа, слики, текстуални датотеки итн. Генерираната врска за преземање може да се сподели со вашите различни примачи или дели на други веб-сајтови и форуми.

Ge.tt

Ge.tt дејствува како ново дете со ограничување на големината поставено само на 250 MB. Исто така, датотеките се чуваат за време на 30 дена. Оваа страница претставува екстензии и апликации за Outlook, iOS, Твитер и Gmail. Само влечете и пуштајте за да ја поставите датотеката на страницата. Со оваа платформа, не мора да чекате датотеката да заврши со вчитувањето за да ја преземе врската за преземање. Едвај избраната датотека, таа е веќе достапна на интернет.

JustBeamIt

Нема ограничување на големината со ова сајт за испраќање големи датотеки. Линкот за преземање генериран овде е еднократна употреба (т.е. само еден примач и ќе работи само еднаш). Само недостатоци, валидноста на врската за преземање на JusBeamlt е 10 минути. По ова време, ќе треба да генерирате нов единствен линк за преземање. Внимавајте да го затворите прозорецот додека ја вчитувате датотеката поради страв од генерирање на скршени врски за преземање. Оваа состојба е од суштинско значење за вашиот примач да ја прими заедничката датотека.

Senduit

На оваа платформа, можете да го изберете целиот животен век на вашата датотека: тоа трае од 30 минути до две недели. Senduit е идеален и за одржување на доверливоста на вашите документи. Датотеките подигнати тука мора да имаат максимална големина од само 100 MB. За да ја споделите датотеката со вашиот примател, само испратете ја на веб-страницата и потоа испратете ја приватната врска за преземање до вашиот примател. Оваа страница е корисна ако не сакате некој да пристапува до вашите чувствителни датотеки.

Zippyshare

Оваа платформа е мила кај ентузијастите за преземање бидејќи содржи датотеки во скоро сите формати: PDF, е-книга, аудио, видео, итн. На Zippyshare, нема ограничување за преземање. За разлика од многумина сајтови за споделување на датотеки кој го ограничува просторот за складирање на речиси ништо, освен ако не трошите пари, сајтот нуди неограничен простор на дискот и целосно бесплатен. Не е потребна или не е потребна регистрација.

Sendtransfer

Валидноста на датотеките Оваа веб-страница варира помеѓу 7 и 14 дена. Можно е пренесувајте тешки датотеки максимален волумен на 10 GB по пренос. Сепак, не е одреден бројот на трансфери дозволени дневно. Се чини дека вашите датотеки може да се делат со повеќе примачи одеднаш, бидејќи лимитот не е одреден. Лична порака може да го придружува преносот на датотеки според вашиот избор. Брзината на преземање тука зависи од квалитетот на вашата врска. Со одлична врска, многу мал пренос на датотеки се прави за неколку секунди.

Wesendit

Високо прилагодена платформа, тоа го дозволува испраќање тешки датотеки на повеќе од еден примач во исто време. Лимит за поставување на датотека е поставен на 20 Оди под бесплатна верзија. Споделените документи се зачувани на сајтот до 7 дена. Новата верзија на платформата е адаптирана за таблети и паметни телефони. Преземањето датотеки е брзо, едноставно и сигурно.

Sendspace

За разлика од многу платформи и големи услуги за споделување на датотеки, Sendspace ви овозможува да ги споделите вашите датотеки директно на социјалните мрежи, како што се Твитер и Фејсбук. Имате можност да испратите 300 MB со датотека. Времето за складирање на вашите датотеки е фиксирано во 30 дена. Сепак, вреди да се напомене дека споделувањето помеѓу групите е многу ограничено преку еден линк за преземање. Не е потребна регистрација за да ја користите бесплатно. Со неколку едноставни кликнувања, ги споделувате вашите документи.

Catupload

Catupload е добро обезбедена и не бара регистрација. На интерфејсот на страницата, со задоволство забележуваме недостаток на реклами. Оваа страница им овозможува на секој корисник да испраќа датотеки до 4 Go. Можете да вчитате големи датотеки во повеќе формати без никакви ограничувања. Единствена врска се користи за вашите тешки датотеки и се пренесува на контактите што ги наведовте. Можно е да ги испратите вашите датотеки преку е-пошта и дури да додадете лозинка за подобра заштита.

 

Значи, ако сега сакате да префрлувате големи датотеки како што се видеа, софтвер, PDF документи ... овие онлајн услуги ќе ги задоволат вашите очекувања. Тие се потполно бесплатни и не бараат регистрација. Покрај тоа, многу од овие платформи имаат апликации за нивната услуга на iOS или Android. Вистинско задоволство брзо да испраќате големи големи фајлови од вашиот паметен телефон.