Имањето членска картичка на Кредит Агрикол ви дава предноста да се биде повеќе од само клиент. Да се ​​биде член ви овозможува да имате привилегија да имате 3 улоги; вие сте и соработник, косопственик на вашата банка, како и едноставен корисник.

Ќе имате акции во локалната банка Кредит Агрикол, која ви дава привилегиран пристап во вашиот регион и во вашата банка. Значи, зошто навистина треба да се вклучите во добивање корпоративна картичка? Кои се придобивките и придобивките што треба да се добијат? Што се исто така недостатоците со кои треба да се соочиме ? Сите овие прашања се важни. Токму поради оваа причина, оваа статија ќе ви ги разјасни работите.

Што е Кредит Агрикол?

Кредит Агрикол е банка создадена во 1885 година, чија единствена цел беше да ги поддржува и помага земјоделците. Затоа и го доби терминот „зелена банка“. Кредит Агрикол денес стана малку поотворен и диверзифициран за да може да се задоволат различните потреби на граѓаните.

Во денешно време титулата за банка со најмногу клиенти оди кај Кредит Агрикол. Во оваа банка, разликата помеѓу клиент-член и едноставен клиент лежи во фактот што клиентот-член покрај тоа што е едноставен клиент е и косопственик.

За да станете член на Crédit Agricole, се што треба да направите екупи акции и да добие одобрение од одборот на директори на Caisse Sociale, без разлика дали сте млад, стар, вработен или пензиониран.

Сè што треба да направите е да закажете состанок со советник кој ќе ве води низ процесот. После тоа, вие станувате член и го држите капиталот на локалната банка во форма на акции.

Кои се предностите и недостатоците да се стане членка на Кредит Агрикол?

Со тоа што ќе станете член на Кредит Агрикол, имате корист од неколку предности и привилегии.

Како прво, може да уживате во неколку трговски привилегии. Омилените клиенти имаат пристап до ексклузивни понуди и услуги. Ние даваме како пример:

  • корпоративна картичка која нуди попусти и многу повеќе;
  • книшка за членство што ви заштедува пари без ризик.

Второ, ние се смета како функционален член на општеството. На овој начин, можете да го изразите вашето мислење и тоа се почитува, а можете да имате пристап до сите новости кои се однесуваат на банката (нејзиното управување, нејзините резултати итн.), како и годишните состаноци со менаџерите. Во овој случај, можете да научите од нивните искуства.

Конечно, можеме да добиеме плаќања од друштвото во фиксни акции. За жал, овој надомест не е загарантиран, па голема е веројатноста да не добиеме ништо.

Доста тешка препродажба

Всушност, препродавањето може да биде комплицирано. Треба да се известат советниците најмалку еден месец пред конференцијата да се препродава. Меѓутоа, ако другите клиенти се заинтересирани да ги купат вашите акции, локалната кредитна задруга можеби ќе може да ги препродаде прилично брзо.