Ние против отпад е самопослуга, чиј концепт е да се препродаваат непродадени производи. Секоја година се фрлаат илјадници прехранбени производи кои се уште се јадат. За да се бориме против ова зло, Ние против отпадот поставивме продавници за храна насекаде во Франција да ги понудиме овие производи. Во овој преглед, ќе ви откриеме како функционира We Anti-Waste и ќе ви дадеме мислења за тоа бакалницата и нејзиниот концепт.

Презентација на компанијата Ние против отпад

Nous anti-gaspi е самопослуга основана во 2018 година, чија примарна цел е да им даде втор живот на непродадените производи. Наместо да се стават во ѓубре, овие производи се зачувуваат во последен момент и се нудат на продажба. Ние анти-отпад се грижиме за собирање производи чиј рок на траење е неминовен, да им ги понуди на своите потрошувачи по многу ниски цени. Овој пристап ја поттикнува потрошувачката одговорни. Секој граѓанин може да придонесе со купување на нивните производи од нас анти-гасјас. Благодарение на големиот успех на самопослугата, таа успеа да отвори и други продажни места низ цела Франција. Денес ги има повеќе од една Имаме петнаесет продавницианти-отпад.

Од каде потекнуваат производите на Nous anti-gaspi?

Ние против отпад ги бара најдобрите непродадени производи за да ви ги понуди по најдобри цени. Оваа самопослуга може да понуди секакви производи, како облека, овошје и зеленчук, козметика итн. Во Франција, овошје со мала испакнатина или непривлечна боја може брзо да се приклучи на непродадената корпа. Ние против отпадот потоа се грижиме за враќање на овие плодови да ги препродаваат по цени до 30% пониски. Ние анти-отпад ги бараме вистинските понуди на непродадените производи. Често, неговите залихи доаѓаат од непродадени стоки од царина или дистрибутери. За да ги добие, продолжува со преговори. Откако ќе се добијат залихите, самопослугата е одговорна за сортирање и филтрирање, сите собрани производи. На полиците сигурно ќе најдете само квалитетни производи. Да резимираме, тука се различните извори на производите на самопослуга Ние против отпад, да знае :

  • непродадени артикли од големи брендови: некои производи од големи брендови тешко се продаваат поради недостаток на побарувачка. Овие производи се сезонски и затоа треба да се ликвидираат пред доаѓањето на следната сезона;
  • Инвентар на дистрибутер: Стотици дистрибутери завршуваат со непродаден залиха секоја година. Ние анти-гаспи контактираме со нив, преговараме за цените и ги препродаваме нивните производи по пониски цени;
  • купување на непродадени предмети на царина: Ние анти гаспи учествуваме на аукции на царина за да добиеме непродадени предмети по многу атрактивни цени.

Кои се предностите од купувањето од нас против отпад?

Бакалницата Nous anti gaspi тргнува од револуционерен концепт, што овозможува борба против отпадот и зачувување на планетата. Бакалницата на своите клиенти им нуди можност да купат непродадени производи со многу добар квалитет и секогаш свежи. Ние анти гаспи применуваме попуст од 30%. на сите нејзини производи со цел да ги поттикне потрошувачите да купуваат. Овој еколошки пристап и овозможи на самопослугата да им даде втор живот на илјадници производи. Без него, сите овие производи ќе беа фрлени во ѓубре. Што се однесува до сопствените непродадени производи, Ние анти-гаспи се обврзуваме да ги нудиме бесплатно на сиромашните. Значи ништо нема да се изгуби. Да резимираме, тука се различните јаки страни на намирницата Ние против отпад, да знае :

  • е присутна во неколку департмани во Франција: по огромниот успех на самопослуга Nous anti-gaspi, таа успеа да отвори нови продажни места. Денес, неколку одделенија можат да имаат корист од тоа;
  • нуди квалитетни производи по ниски цени: ние анти-гаспи избираме квалитетни непродадени артикли, сè уште во добра состојба и ги нудиме по многу атрактивни цени;
  • ги нуди своите непродадени предмети на здруженијата: ноус анти-гаспи се обврзува да ги понуди своите непродадени предмети на здруженијата. Овој гест на солидарност кажува многу за етиката на самопослуга.

Кои се недостатоците на Ние против отпад?

Клиенти на Ние против отпад критикуваат одредени работи во самопослуга. Пред се, треба да знаете дека полиците често се празни, а понекогаш и лошо организирани и неуредни, што го отежнува купувањето за клиентите. Проблем на управување има и на ниво на фондови, што е вообичаено во некои синџири продавници. Многу клиенти се жалат дека ја пронашле редицата и отворена само една каса. Вработените во бакалите се жалат и на платите кои се сметаат за прениски. Ние анти-отпад има добар концепт, но треба да размислиме да го слушаме конструктивна критика од нејзините потрошувачи и нејзините вработени да се подобрат.

Конечно мислење за Ние против отпадот

Од своето појавување во 2018 година, бакалницата Nous anti-gaspi има голем успех. Бројот на нејзините лојални клиенти продолжува да расте од ден на ден. Концептот на самопослуга е единствен. Ги поттикнува потрошувачите да избегнуваат отпад. Бакалницата нуди производи кои се уште се свежи и потрошни, по цени пониски од пазарните. Многу клиенти на самопослуга тврдат дека тие купуваат само на ниво на Ние против отпад за да го поттикнат процесот. Сепак, самопослугата има неколку области за подобрување. Ова мора го прегледа менаџментот на неговите продажни места, на што се жалат мнозинството клиенти. На полиците владее неред и тотална анархија на касите. Некои вработени се груби со клиентите. Вработените во Ние против отпад тврдат дека нивната плата не е мотивирачка. Ова не ги охрабрува да го дадат најдоброто од себе за да ги задоволат клиентите. За да го продолжи својот моментум, Ние против отпад треба да размислува за подобрување на некои негови аспекти и промена на својата работна политика. Треба да понуди повеќе мотивирачки плати за да ги поттикне вработените да понудат подобро управување со намирници.