Олеснување на професионалната транзиција на вработените погодени од социјалните последици од здравствената криза, ова е целта на системот на колективна транзиција.

Таа е наменета за вработените чии работни места се загрозени и кои се позиционираат во ветувачки професии за кои локално постои неисполнета потреба.

Овој систем ќе биде финансиран од ФЕН формацијата во висина од 500 милиони евра и од засегнатите компании ...

 

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Живеење во Франција - А1