Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Веб апликациите станаа незаменливи и имаат голем успех во деловниот свет поради нивната флексибилност, ергономија и леснотија на користење. Во исто време, тие создаваат различни безбедносни проблеми.

Дали сте администратор на информациски системи кој се грижи за безбедноста на веб апликациите во вашата организација? Дали користите веб-апликации секој ден, но сте загрижени за безбедноста на податоците и апликациите до кои пристапувате преку Интернет? Дали сте програмер кој сака да ја интегрира безбедноста во вашите развојни активности?

Овој курс ќе одговори на вашите прашања. Со него ќе се запознаете со следново:

– Концептот и важноста на безбедноста на апликациите

– Развијте најдобри практики за намалување на ризикот од ранливост.

– Сеопфатен пристап кон безбедноста кој ги вклучува горенаведените критериуми.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→