Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Безбедноста на веб-апликациите е многу важно прашање денес. Многу услуги се потпираат на веб технологии и важно е да се биде свесен за ризиците поврзани со овие технологии.

Овој курс опфаќа некои основни принципи за безбедност на веб апликации. Ќе ги научите најдобрите практики за развој на веб апликации кои обезбедуваат доверливост, интегритет и достапност на податоците.

Ќе дознаете кои се најважните безбедносни стандарди и упатства и зошто Проектот за безбедност на отворена веб-апликација (OWASP) е важен документ за развој на веб-апликации.

Исто така, ќе научите за десетте сајбер напади идентификувани од OWASP и најдобрите практики што можете да ги користите за да ги заштитите вашите апликации. Конечно, ќе научите како да ја тестирате безбедноста на вашите апликации и како да користите OWASP.

Овие информации ќе ви помогнат да изградите сигурни и безбедни апликации на Интернет.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→

READ  Создадете паѓачка листа во Excel