Пристапот до целосна обука за ИТ еднаш беше резервиран за избрани неколку. Со цел да им даде на сите шанса да го апсорбираат знаењето што го обезбедува светот на NICT, Хамид Харабазан, инженер за системи, реши да создаде Алформ. Оваа платформа за е-учење го револуционизираше секторот за обука преку Интернет со своите иновативни методи.

Платформа е отворена за сите

Алформ е платформа за е-учење, која беше лансирана во 2012 година. Неговата посебност лежи во тоа што на своите членови им нуди ИТ видео обука што им е обезбедена од експерти од областа. Вистински педагози, тие го споделуваат своето знаење со сите оние кои сакаат да тренираат во ИТ.

Обуката што се нуди на платформата е сеопфатна и иновативна. Различна содржина е достапна за учениците. Платформата нуди атрактивни цени за обука за да се овозможат сите буџети (мали, средни или големи) да тренира и напредуваме оптимално.

Слоганот на платформата совршено ги сумира своите амбиции и цели. За основачот на страницата и неговите соработници, најважно е да ја споделат нивната вредност со популаризирање на информатичкото знаење. Да го направат достапен за секого, било да е тоа личност или деловна активност, е главната цел што си ја поставија за себе.

Веб-страницата за е-учење е одобрен центар за обука. Вработените или барателите на работа кои сакаат да учат ИТ можат да ја играат својата OPCA или финансирање на нивната обука користејќи различни помагала.

Целосно учење од далечина

Сите оние кои сакаат да преквалификуваат во ИТ или да го зголемат своето знаење во областа, се добредојдени на Алформ. Платформата нуди целиот спектар на курсеви за обука посветени на светот на NICTs.

Практиката е еден од методите за обука што го користат обучувачите на Алформ. Ова е така што ќе им овозможи на учениците да се развиваат брзо и подобро совладување на алатките што ќе треба да ги користат. Техничкиот квалитет е обезбеден со овој иновативен метод за обука.

Учеството во Алформ ќе ви овозможи да добиете сертификација што ќе биде корисна за унапредување на професионалната кариера. Почетниците кои за прв пат влегуваат во светот на NICT, ќе можат да се потопат во основните темели на ИТ.

Оние кои сакаат да ги совладаат социјалните мрежи со цел да ги развиваат своите активности, можат да следат курс за обука посветен на уметноста на визуелноста во овој сектор. Имате и видеа за учење кои ќе ви помогнат да ги положите испитите 100-101. Другите ќе ви помогнат да добиете CCNA сертификат, LPIC-1 или дури 1Z0-052.

Веб-страница оптимизирана за сите медиуми

Алформ има за цел да биде иновативен и ефикасен. Поради оваа причина, страницата е оптимизирана така што ќе биде достапна за различни медиуми. Членовите на платформата можат да следат обука од која било локација. Мобилната верзија е достапна од таблети и паметни телефони со Android и iOS.

Веб-страницата е отворена за меѓународната, со цел да им даде шанса на сите оние кои сакаат да влезат во светот на NICT, слободно да тренираат. Учениците можат да следат обука пофлексибилно.

Без оглед на користениот медиум, менито за платформа останува исто. Со следење на курс за обука, членовите на платформата можат да изберат видео резолуција што им одговара најдобро. Додека ја гледате обуката, тие исто така ќе имаат план за курсот пред нив (на истиот интерфејс).

Апликацијата Алформ има функционалност што му овозможува на ученикот да подготви список на неговите курсеви. Тоа е така што ќе може подобро да управува со нив и исто така да може да го види неговиот напредок во обуката.

Цени и претплати

За да може секој да има корист од обуката што ја нудат нејзините експерти, Алформ воспостави распоред на цени прилагодени на сите портфолија. Платформата нуди пристап до целиот каталог за обука, но исто така ќе биде можно да се плати и за единечна обука.

За пристап до целиот каталог што го нуди платформата, можете да се одлучите за месечна претплата од 25 €. Целокупната содржина понудена од платформата ќе ви биде отворена за период од 30 дена. Исто така, ќе можете да ја користите мобилната верзија на платформата и да пристапите до поддршката за PPT. И на крајот на вашето учење, ќе добиете сертификат.

Имате и годишна претплата од 228 € што можете да ја платите во едно движење или да се поделите месечно со цена од 19 €. Во тоа време, времетраењето на вашиот пристап до содржината на обуката ќе биде 365 дена. Покрај привилегиите на месечна претплата, ќе уживате во решенија за финансирање, офлајн пристап како и пристап до изворите на проектот.

Во спротивно, можете да изберете да платите за вашата обука индивидуално. Цената ќе варира од 9 до 186 €. Со плаќање за обуката, вашиот пристап до неговата содржина ќе биде доживотно. Benefitе имате корист од истите предности како и за годишна претплата. Со таа разлика што нема да имате пристап до решенија за финансирање.