Со обука со IFOCOP, Јохана не само што ги стекна основните вештини за нејзината нова работа, асистент за продажба, туку исто така (и пред сè) се здоби со малата работа што сè уште и недостасуваше за да го оствари својот сон да работи како независна: доверба во себе и во својство на преземање. Средба со млада жена на TAQUET!

 

Близу Вал д'Оаз (95) денес ја наоѓаме Јохана, динамична млада жена од 32 години, положена од IFOCOP, време на едногодишна обука за ритамот на алтернацијата. Откако заврши на обука за комерцијален асистент, таа е воодушевена што тргна по патот на професионална преквалификација што ќе и овозможи оваа година да го преземе проектот што lying лежеше во главата веќе неколку години. Веќе: да си свој шеф благодарение на либералната вежба.

Но, да почнеме на почетокот. Претходно работејќи во областа на естетиката, а исто така имаше позадина како аниматор за мали деца, Јохана ги умножи искуствата и ги донесе истите заклучоци секој пат: човечки контакт, размена, е клучен елемент за неговиот професионален развој. Но, тој сè уште мора да најде место да се почувствува ...