Од пандемијата, работата на далечина доживеа вистински бум, а истото важи и за различните курсеви за обука понудени на сајтовите за оваа намена, особено оние кои се однесуваат на човечки ресурси.

Извлекувањето придобивки од обуката за човечки ресурси на далечина е нов начин да додадете малку повеќе во вашето CV, без да мора да патувате или да го менувате распоредот, особено ако сте среде професионална преквалификација.

Следете ја нашата статија за информации за добра обука за човечки ресурси од далечина.

Далечинска обука за човечки ресурси: што да очекуваме?

Обуката за човечки ресурси на далечина е обука што можете да ја правите од дома, како дел од активности за човечки ресурси, односно сè што може да вклучува:

 • управување и следење на договорите за вработување;
 • управување со плати;
 • колективни или индивидуални вештини;
 • обука и надградба на персоналот;
 • документација поврзана со отсуство и прекини на работа;
 • политика за управување со плати.

Нашите совети за препознавање на добра обука за човечки ресурси од далечина

Ако барате добра обука за човечки ресурси на далечина, ве повикуваме да одвоите цело време за да ја изберете добро. Со цел да ги оптимизирате вашите шанси за наоѓање квалитетна обука, но и онаа која ќе ги отвори вратите за големи професионални перспективи.

Добра обука за човечки ресурси на далечина се прави во период од најмалку 9 месеци

Обуката за човечки ресурси од далечина мора да се направи на a период еднаков на 9 месеци, а никогаш помалку од тоа, и тоа, особено во однос на курсевите што ќе ги следите, но и на задачите што мора добро да ги остварите и совладате, имено:

 • подготовка за интервјуа за работа;
 • управување и унапредување при регрутирање за различни позиции;
 • управување со персоналните административни досиеја;
 • извршување на различни последователни активности поврзани со управувањето со персоналот;
 • студии за можности за развој на кариера на персоналот итн.

Добрата обука за човечки ресурси на далечина мора да се исплати за поголема сигурност

Иако може да наидете на неколку понуди кои нудат бесплатна обука за човечки ресурси на далечина, секогаш треба да се одлучите за платената. Ова последното е генерално посериозни и сигурни, и доаѓа од установа која е позната токму поради квалитетот на својата обука, но и поради нејзината релевантност.

Исто така, треба да се напомене дека цените варираат според елементи како што се:

 • времетраењето на обуката;
 • подготовка со стажирање или не;
 • квалитетот на програмата за обука.

Добра обука за човечки ресурси од далечина мора да вклучува период на практична обука, дури и за неколку дена

Дури и ако оваа опција не мора да се појавува на сите предлози, ако барате добра обука за човечки ресурси на далечина, секогаш изберете ја онаа што ви нуди можност да поминете, дури и ако само неколку дена практична обука, без разлика дали на ниво на просториите на организацијата за обука, или на друго место.

Навистина, тоа е начин да го спроведете вашето знаење во пракса и да го оцените вашето ниво.

Добра обука за човечки ресурси на далечина треба да ви овозможи да достигнете други нивоа на обука

Последниот критериум на кој треба да се фокусирате при изборот на обука за човечки ресурси на далечина е тој на квалитетот на степенот што ќе го стекнете.

Навистина, оваа обука мора да ви овозможи да еволуирате во вашата долгорочна кариера, а не само да размислувате за професионална преквалификација. Ова е причината зошто треба да ја прашате вашата организација за обука кои ќе бидат вашите професионални можности со таква обука.

Далечинска обука за човечки ресурси: кои се опциите?

Достапни се неколку понуди поврзани со обука за човечки ресурси на далечина, во зависност од нивото на секоја од нив, имено:

 • Обука за ENACO (може да се стигне на 0805 6902939) за позицијата службеник за управување со човечки ресурси;
 • обуката на iAcademie (достапна на 0973 030100) преку помош во човечки ресурси;
 • обука на далечина за професионално управување со човечки ресурси од EFC Lyon (може да се стигне на 0478 38446).

Исто така, постојат и други видови на курсеви за степен во форма на магистерски студии, кои ќе можете да ги консултирате на специјализирани сајтови. Еве неколку примери ако некој универзитетски курс ви зборува повеќе:

 • Опција Магистер по бизнис партнер HR of Studi: Studi може да се постигне на 0174 888555, ова е многу активно, создавајќи онлајн курсеви, развивајќи обука на далечина и фокусирајќи се на интерактивноста;
 • целата програма за диплома во врска со дигиталните извори на човечки ресурси на Comptalia (до BAC+5): Comptalia, до која може да се стигне на 0174 888000, е специјализирана за подготовка за дипломи за сметководство и управување.