Дали сакате да станете веб-развивач, но сакате да учите од далечина? Можно е. Има добар број училишта за обука за веб развој. Училишта кои ги нудат сите фази на учење веб развој, со образовен мониторинг, сето тоа на далечина.

Во оваа статија накратко ќе ви објасниме од што се состои обуката за веб програмери. Потоа, ќе ви предложиме неколку сајтови на кои можете да го следите вашиот тренинг и ќе ви дадеме важни информации поврзани со тоа.

Како се одвива обуката за далечински веб-развивач?

Обуката за веб програмери се состои од два дела, имено:

  • преден дел;
  • заден дел.

Предниот дел е да се развие видливиот дел од ледениот брег, тоа е развојот на интерфејсот на локацијата и неговиот дизајн. За да го направите ова, ќе треба да научите да програмирате со различни јазици, како што се HTML, CSS и JavaScript. Исто така, ќе научите како да користите некои алатки, како и екстензии.
Задниот дел од обуката, има за цел да научи како да ја развие позадината на веб-страницата. За да го направите предниот дел динамичен, ќе треба да научите да се развивате на одреден јазик. Последново може да биде PHP, Python или друго. Ќе научите и за управувањето со базата на податоци.
Исто така, ќе научите да ги совладате основите на софтверот за графички дизајн, како што е Photoshop.

Училишта за обука за далечински веб развој

Има многу училишта кои нудат обука за веб развој. Меѓу нив нудиме:

  • CNFDI;
  • Есекад;
  • Едукател;
  • 3W академија.

CNFDI

CNFDI или Приватен национален центар за образование на далечина, и училиште одобрено од државата што ви овозможува пристап до обука за професијата веб-развивач. Ќе ве следат професионални тренери.
Нема услови за пристап. Не треба да имате никакви предуслови, обуката е достапна за секого и во текот на целата година. На крајот од обуката ќе добиете сертификат за обука, кој е признат од работодавците.
Времетраењето на учењето на далечина е 480 часа, доколку практикувате, сигурно ќе имате околу триесет часа повеќе. За повеќе информации обратете се директно во центарот на: 01 60 46 55 50.

Есекад

За да следите обука во Esecad, можете да се регистрирате во секое време, без услови за прием. Ќе бидете следени и советувани во текот на целата обука од професионални тренери.
Со регистрирање, ќе добиете комплетни курсеви за видеа или писмена поддршка. Ќе добиете и обележани задачи за да можете да го практикувате она што го учите.
Може да ве следат ограничен период од 36 месеци. Училиштето договара пракса, доколку сте заинтересирани. За повеќе информации обратете се во училиштето на: 01 46 00 67 78.

Едукател

Што се однесува до Едукател, и за да можете да следите обука за веб развој, мора да имате студија на ниво 4 (BAC). На крајот на курсот, ќе добиете диплома DUT или BTS.
Обуката трае 1 часа, со задолжителна пракса. Може да се финансира од CPF (Mon Compte Formation).
Ќе имате пристап до обука за 36 месеци, во текот на кои ќе добивате едукативен мониторинг. За повеќе информации обратете се во училиштето на: 01 46 00 68 98.

3W академија

Ова училиште ви нуди обука за да станете веб-развивач. Оваа обука се состои од 90% пракса и 10% теорија. Обуката трае најмалку 400 часа преку видео конференција за 3 месеци. Училиштето бара секојдневно присуство од 9 до 17 часот, во текот на целата обука. Ќе ве следи наставник кој ќе одговори на сите ваши прашања.
Во зависност од вашето основно ниво во развој, ви се нуди специфичен тип на обука. За повеќе информации можете директно да се обратите во училиштето на: 01 75 43 42 42.

Трошоци за обука за далечинско развој на веб

Цените на обуките зависат исклучиво од училиштето кое сте го избрале да ја следите обуката. Има училишта кои дозволуваат финансирање од CPF. Во однос на училиштата кои ви ги претставивме:

  • CNFDi: за да ја добиете цената на оваа обука, мора да го контактирате центарот;
  • Esecad: трошоците за обука се 96,30 евра месечно;
  • Едукател: ќе имате за 79,30 евра месечно, односно вкупно 2 евра;
  • 3W Академија: за какви било информации во врска со цената, контактирајте го училиштето.