Работата на менаџер на плати често се избегнува затоа што многу предрасуди кои се вртат околу. Сепак, тоа е сектор кој нуди неколку понуди за работа, интересни формации како и шанса да се добие а стабилна и добро платена работа.

За да се запознаете со оваа област, ви нудиме целосна и детална статија која објаснува различните предности од оваа професија, како и обуката за пристап до неа.

Зошто тренира далечински менаџер за плати?

Областа на сметководството е сè уште се развива. Како резултат на тоа, управувањето со платен список секогаш поднесува до сегашните прописи да ги знаеш сите новости. Така, во вашата обука ќе научите брзо да се прилагодувате на зголемените вести од социјалните мрежи.

Се разбира, тоа не е единствената причина да се одлучите за ова Вид на обука, има и други, имено:

  • тоа е професија во управувањето со човечки ресурси;
  • оваа обука овозможува намалување на стапката на невработеност;
  • има широк избор на можности за работа.

Професијата за управување со плати се врши и во компании и во сметководствени фирми. Ова се најпрепорачливите можности од професионалци за почетници со цел данаучи важни вештини и да планираат продолжение за нивната работа.

Од друга страна, во одредена компанија, менаџерот за плати повеќе извршува неколку задачи кои се однесуваат на Управување со човечки ресурси, администрација и правни услуги. Тука почетникот има шанса да се развие професионално и да се специјализира.

Оваа професија препорачува добро комуникациски вештини. Обуката ви овозможува да се запознаете со постојан контакт со други луѓе и да знаете како да управувате со различни темпераменти, а притоа да бидете дипломатски и насмеани.

Конечно, сектор за управување и сметководство, е најмалку погодена од невработеноста. Секогаш има актуелни слободни работни места, бидејќи е многу баран.

Колку чини обуката за далечински менаџер за плати?

Како што веќе може да претпоставите, на трошоци за обука далечински менаџер за плати и онаа за обука во центар за обука, не се исти.

Во центарот за обука, цените може да се движат од 100 евра до повеќе од 9 евра. Она што е впечатливо е дека за истите придобивки и истата услуга, ќе имате многу различни цени од еден до друг центар. Затоа е важно да се консултирајте се со неколку центри, пред да го направите вашиот избор, бидејќи разликата може да биде очигледна.

Од друга страна, А обука за управување со плати од далечина, чини околу 450 евра до 11 евра. Овде, цената зависи целосно од број на часови за обука како и квалитетот на нивото на студиите. Најскапите курсеви за обука се оние што ги испорачуваат центрите во склад со реалноста.

На пример, обуката од 11 евра ви дава а овластен менаџерски наслов во дигиталното учење. Од друга страна, обука од 450 € само ви нуди а четиричасовен тренинг да ве научи како да дешифрирате билтен.

Кои студии и обука треба да ги следите за да станете менаџер за плати?

Вистина е дека на далечина имаш многу повеќе избор отколку во центри за обука. Обуката е достапна за многу луѓе, особено затоа што местата ретко се ограничени на сајтови како Educatel, Maformation, Pôle Emploi, Comptalia, Neosphere, IFOCOP, итн

На интернет, можно е да се направи а Социјални плаќања за диплома со бак + 3, и а дипломиран менаџер за плати со бак + 2. Има и други поспецијализирани курсеви за обука со различен број часови. На пример, Управување со сметководство BTS е онлајн курс за обука кој се состои од приближно 100 часа.

Со bac + 2, можете да се специјализирате со BTS за управување со мали и средни претпријатија или BTS поддршка за менаџерски активности.

Неопходно е да имате обука за да можете да започнете кариера како менаџер за мир, освен ако регрутерот не го побара тоа од вас.

Во случај на преквалификација, доволно е едноставно да следите курс за обука овластен менаџер за плати RNCP ниво 5, достапно од бак + 2.