Ромен е одлучен млад човек. Спортист на високо ниво, лиценциран за стрелаштво во Ница, тој посветува повеќе од 30 часа неделно на усовршување на своето мајсторство во оваа дисциплина, но не заборава на идното професионално преквалификување, што го замислува во светот на комуникацијата и еколошката транзиција. Тој го избра искуството на IFOCOP за да се подготви за тоа за 30 недели… и да не ја промаши својата цел.

Зошто одбравте учење од далечина?

Јас сум спортист од највисоко ниво, лиценциран во Францускиот стрелец од Ница, Азурниот брег. Обуката бара такво постојано присуство во центарот за подготовки. Значи, тоа е работа со полно работно време. Под овие услови, тешко е да се помират спортската кариера и високото образование, дури и ако, се разбира, целосно ме загрижува мојата професионална иднина. Обуката за далечински управител на Заедницата понудена од IFOCOP Искуства имаше двојна предност: ми овозможи да останам фокусиран на моите спортски цели додека се подготвував за признаена диплома (RNCP - ниво на лиценца) со мое темпо. За мене, тоа беше добар компромис.

Ја избравте обуката за Менаџер на заедницата.

Точно. Но, јас веќе планирам да го проширам мојот хоризонт и да еволуирам, зошто да не, кон позиција ...