L„недвижен е една од областите кои најмногу се регрутираат во моментов, а тоа се објаснува со големата побарувачка за економски субјекти. Ако луѓето веќе го избраа овој професионален пат, има други кои отидоа да се занимаваат со нешто друго, но кои сега сакаат да станат агенти за недвижности. Во денешно време, тоа е можно преку онлајн образование и обука што може да се преземат додека истовремено ја задржувате вашата работа. Ако сакаш станете агент за недвижнини, сигурно се прашувате каде да учите од далечина?

Енако: 1ʳᵉ далечинско деловно училиште во Франција

Што ова онлајн бизнис училиште нуди е обука за да станете агент за недвижности, и ова, во помалку од 6 месеци. Откако ќе ја потврдите вашата обука, училиштето ви испраќа сертификат за постигнување што можете да го презентирате кога одите на интервјуа за да станете агент за недвижнини.

За време на оваа обука ќе развиете голем број на вештини кои се неопходни за секој хонорарец во областа на недвижностите. Овие вештини се однесуваат на потрагата по недвижен имот за продажба или изнајмување како и спроведувањето на промоцијата:

  • недвижен имот;
  • куќи ;
  • индустриски објекти;
  • комерцијални објекти.

Исто така, ќе имате вештини за организирање и управување со состаноци за да остварите посети, како и за време на преговорите со купувачите и продавачите.

Исто така, треба да знаете дека административната и финансиската страна се многу важни кога сакате да станете агент за недвижности.

Оваа обука вклучува и период на стажирање кој не е нужно задолжителен, но многу силно се препорачува. Станува збор за практикантска работа која не трае повеќе од 6 месеци и се прави на ниво на агенција на ова онлајн училиште. Исто така е можно да се избере да се изврши неговиот стаж во друга компанија која сами ќе ја избравте, а тоа, со цел да го зголемите вашето професионално искуство како и да ги развиете новите вештини што ќе ги стекнете.

На крајот од обуката, на многу лесен начин ќе можете да пристапите до позиција како агент за недвижности и ќе можете да се специјализирате неколку години подоцна или дури и да создадете своја агенција за недвижности.

Ecole Chez Soi: обука за градежништво, недвижен имот, декорација и архитектура

Ова онлајн училиште им овозможува на многу луѓе да тренираат многу ефикасно и од далечина во различни области, особено во трговијата со недвижнини. Всушност, училиштето нуди 7 различни формации во областа на недвижностите, што значи дека задолжително ќе го најдете оној кој ви одговара според вашите можности, вашата достапност и вашите очекувања. Пријавувањето во училиштето е многу бесплатно и може да се направи во секое време од годината, што значи дека нема да бидете принудени да го започнете на почетокот на годината.

Што се однесува до времетраењето на обуката, може да оди jusqu'à 36 mois за некои професии, но тоа не е случај за сите обуки.

Што се однесува до техниките за настава, тоа се прави преку интерфејс за е-учење, како и бројни прилично моќни алатки, кои ви овозможуваат да имате едукативно следење кое е целосно персонализирано и приспособливо.

Ecole Supérieure de l'Immobilier: 19 курсеви за дипломи и 400 курсеви за континуирано образование

Ова училиште, специјализирано за недвижен имот, секако ви овозможува да посетувате курсеви лице в лице, но нуди и можност да ги правите преку кореспонденција. На овој начин, лицата кои веќе имаат професионално занимање, можат да ја добијат својата диплома за да станат агент за недвижности и тоа според нивната достапност.

Постојат различни курсеви понудени од страна на високото училиште за недвижен имот што одат од BTS до Master, што значи дека секој може да го избере оној што смета дека е способен да го спроведе.

Едукативната програма е многу богата и се изучуваат многу многу интересни модули за да имате сеопфатно знаење од областа на недвижностите.

Во однос на отворите на ова учење на далечина, треба да се истакне дека дипломите што ги нуди ЕСИ, се многу барани во светот на недвижностите, поради квалитетот на образованието дадено во ова престижно училиште.

Исто така, треба да се напомене дека училиштето нуди континуирана едукација за да можат веќе овластените агенти за недвижности да ја обноват својата професионална книшка. Ова е постапка што ја бара законот АЛУР со цел да се ажурираат сите нивни знаење техники во недвижен имот.